A bőröregedés lassításában egyre nagyobb szerepet játszanak és egyre népszerűbb összetevőnek számítanak a peptidek, melyek közül kiemelkedik az Argirelox peptid, amelyet fiolába zárt botoxként is emlegetnek. Nem véletlenül: egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően valóban látható eredményeket nyújthat rendszeres használat mellett. A már meglévő mimikai ráncok elsimítását eddig nem sok eséllyel lehetett csupán külsőleg alkalmazott kencékkel elérni, ez az új generációs hatóanyag azonban hasonló mechanizmus alapján működik, mint a botox, viszont nem fagyasztja meg az arcmimikát.

hirdetés

Mik azok a peptidek?

A peptidek nagyon pici molekulák, melyek nem csupán a bőrben, hanem az egész szervezetben segítik az információáramlást. Bőrünk rugalmasságáért és feszességéért különféle aminosav-láncolatok felelnek, mint például a kollagén és az elasztin. A peptidek szintén aminosavakból állnak, viszont sokkal rövidebb láncot alkotnak. Afféle fehérjetöredékek, melyeknek sokféle fajtája létezik a kozmetikai iparban.

– A peptidek rendkívül könnyen behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe, hogy alapjaiban befolyásolják a sejtek működését. Vannak olyan peptidek, amelyek a kollagénszintézist stimulálják, vagy a ránctalanítást emelik még magasabb szintre, és van az Argirelox peptid, amely komplex módon járul hozzá az arcbőr fiatalos összképének megteremtéséhez – magyarázza Oláh Róbert, a NATICS termékfejlesztési vezetője, aki szerint a többfunkciós peptid rendszeres alkalmazásával látványos eredmények érhetők el. Meglátása szerint jótékony hatása öt plusz egy tulajdonság mentén foglalható össze.

Az Argirelox peptid 5+1 előnye a bőrfiatalító arcápolásban

Csúcsösszetevő, melynek hatását nemzetközi kutatások igazolják

A csúcstechnológiás bőrápoló komponenst valóban a jövő hatóanyagának tartják, hiszen kifejezetten a mimikai ráncokat célozza meg. Az Argirelox peptid eredményességéről világszinten rengeteg felhasználó tud beszámolni.

Tű nélküli, kíméletes ránctalanítást biztosít

A botoxhatással rendelkező peptid módosítja az ideg-izom kommunikációt, valójában azonban komplex módon veszi fel a harcot az idő múlásával szemben. A mikro- és mimikai ráncok halványulnak, a szemkörnyéki ráncok kisimulnak.

Stimulálja az izommozgást

Az új generációs Argirelox peptid működési mechanizmusa nagyon egyszerű: meggátolja az úgynevezett acetilkolin felszabadulását, így enyhíti az izom-összehúzódást, amelynek eredményeként a meglévő ráncok visszahúzódnak, halványodnak. A botox hasonlóképpen éri el hatását: átmenetileg, néhány hónapon keresztül blokkolja az arcmimikáért felelős izmok összehúzódását.

 

Ám míg a botoxkezeléseket minden esetben szakember végzi, aki tűvel fecskendezi be a hatóanyagot, a szuper kis peptidek szérummal, fluiddal és más egyéb kencével bejuttathatók a bőrbe. A botoxszal ellentétben a túlzott alkalmazásuk nem fagyasztja meg az arcmimikát, hiszen nem szakad meg a idegek és izmok közötti ingerületáramlás, csupán valamelyest csökken.

Javítja a kollagéntermelést

A bőr mélyebb rétegeiben a sejtosztódást serkentő alapanyagokkal kombinálva fokozza a kollagénszintézist, azaz serkenti a bőr természetes kollagéntermelését, így a teljes arcbőr visszanyerheti tónusosságát, feszességét. Érdemes 10% peptidoldatot tartalmazó arcápolót keresni, mivel ennek hatékonysága mutat látható eredményeket.

Segíti a nedvességmegtartást

Az Argirelox peptidoldat önmagában is jó nedvességmegkötő hatással rendelkezik, hialuronsavval kiegészülve pedig maximális hidratáltságot biztosít: az arcbőr telt, élettel telivé válik, sőt üde színét is visszanyerheti.

+1 előny: késlelteti az öregedést

A botoxhatású peptid jó öregedésgátló hatásokkal is rendelkezik, így nemcsak a meglévő ráncokat enyhíti, de késlelteti az újak megjelenését is.

Natics szemkörnyékápoló Super Fluide és Natics Super Booster botoxhatású peptiddel.

 

A NATICS új termékei kiemelkedően magas, 10% Argirelox peptideket tartalmaznak.

 

Forrás: Natics.

Szakértő: Oláh Róbert, a NATICS termékfejlesztési vezetője.

  • Megosztás:
hirdetés