Általában a nyári sminkre mondják, hogy könnyednek kell lennie, pedig a túlzó, erős arcfestés a hideg, téli fényekben is természetellenes hatást kelt.

Télen még a leheletfinom bronzosító is sok, mert az arc egyre világosabb, a hamis barnaság pedig szinte árulkodóan ordít a hidegtől rózsásra pirult vagy fehérre sápadt arcok között. Lehet játszani a világosabb-sötétebb kontúrokkal, de érdemes nagyon finoman bánni az árnyalatokkal.

Az egészséges arc enyhén rózsás árnyalatban játszik, ha a csípős levegő kicsit felpezsdíti. Amennyiben nem tudsz sok időt tölteni a szabadban, és a napfény, illetve a friss levegő hiányától egyre sápadtabbnak tűnsz, iktasd be a reggeli rutinodba az alábbi natúr sminket, mely természetes hatást kelt, és csodásan felélénkíti a bőrt!

Az ábrán látható színek a közepesen világos bőrtónusokhoz passzolnak leginkább, ám az árnyalatokat személyre szabva el lehet tolni a sötétebb, illetve a világosabb színverzióik felé. Mivel három különböző tónussal kell játszanod, három ecsetre lesz szükséged. Az egyikkel a highlightert vidd fel azokra a pontokra, ahol a HL-betűjelzést látod. A BR-rel jelzett területekre kerülhet fel az alap bőrszínnél épp egy fél árnyalattal sötétebb árnyékoló púder, a BL-foltok pedig a pirosító helyét jelzik. A színe legyen friss, üde, de halovány rózsaszínes tónus: tearózsa vagy barackos pink.

  • Megosztás:
hirdetés