Az omega-3 egy többszörösen telítetlen esszenciális zsírsav, ami nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez, ám a test önállóan nem tudja előállítani. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk olyan ételeket, amikben nagy mennyiségben található belőle.

Az omega-3 fiatalítja és szépíti a bőrt

Az omega-3 kiváló immunerősítő, számos betegség eredményesen megelőzhető folyamatos pótlásával. Nemcsak a komolyabb betegségek kialakulása ellen hatásos, de a bőrre is kifejezetten jó hatással van.

Fontos szerepet játszik a bőr szaruképződésében és sejtműködésében, amik annak rugalmasságát, regenerálódását biztosítják. Serkenti az anyagcsereműködést, ezáltal a méreganyagok is könnyebben távoznak a szervezetből. Nagyon hatásos gyulladáscsökkentő, így a belső gyulladások révén kialakult bőrbetegségek kezelésében is segít.

Támogatja a bőr hidratációját, így feszessé, simává varázsolja, illetve csökkenti a bőrpírt és az irritációt is. Az omega-3 legnépszerűbb beviteli formája a halolaj kapszula, ám nemcsak ebben a formában található meg. Számos növényi forrása is van, különösen a diófélék és magvak tartalmazzák legnagyobb mennyiségben, de bizonyos zöldségfélékben is megtalálható. A galériában összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, amiket érdemes minél nagyobb gyakorisággal beépíteni az étrendbe.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés