Bár a ráncok kialakulásának késleltetése és mérséklése nem egy, hanem sok tényező együttes hatásán múlik, az antioxidánsokban gazdag teák fogyasztásával segítheted bőröd védekező rendszerét, hogy tovább megőrizhesse rugalmasságát, feszességét.

hirdetés

Az ázsiai nők a bőr többlépcsős védelmében hisznek, számukra régóta közismert, hogy az életmódjukkal és azzal, hogy milyen ételeket, italokat fogyasztanak, hosszú távon megalapozhatják arcuk fiatalos, ragyogó megjelenését.

Ennek érdekében gyakran egészítik ki bőrápolásukat antioxidánsokban gazdag teák fogyasztásával, melyek akár méregtelenítő, akár emésztésjavító vagy májtisztító hatásukkal belülről fejtik ki szépítő erejüket, illetve lassítják, csökkentik a ráncok megjelenését.

A gyógynövényekből készült, valamint a magas antioxidáns-tartalmú teák segítik a sejtromboló hatású szabad gyökök semlegesítését, illetve egyes vegyületeikkel még a kollagéntermelés zavartalan működéséhez is hozzájárulhatnak.

Antioxidánsokban gazdag bőrszépítő teák: belülről veszik fel a harcot a ráncok ellen

A ráncok idő előtti kialakulását és elmélyülését sok külső és belső hatás befolyásolhatja, melyek interakciója felgyorsíthatja a bőröregedés folyamatát. A környezeti tényezők és a genetikai faktorok úgymond összejátszhatnak ebben, ezért nem elegendő csupán a külső ápolás, a hámréteg kielégítő, egészséges működését belülről is érdemes megtámogatni.

 

Köztudott, hogy amikor túlterhelt a máj, vagy vacakol az emésztés, a bőr állapota látványosan hanyatlani kezd, és bár a minőségromlás ilyenkor csak időszakos, a védelmi rendszerének gyengülésével járhat. Naponta számos kihívással kell megküzdenie a bőrünknek, ám ha az ellenálló képessége ellanyhul, már nem tudja megfelelően ellátni feladatait, ezáltal olyan láncreakciók léphetnek fel működésében, melyek gyorsabb fokozatra kapcsolják a bőröregedést.

A ráncok megjelenésén túl számos tünet jelezheti, hogy a bőr támogatásra szorul, ha elveszíti ragyogását, fakóvá, szárazzá, rugalmatlanná válik, és elszíneződések, gyulladások bontják meg egységes tónusát, egyértelmű, hogy belül küszködik, a méregtelenítése pedig nem zajlik kielégítően.

Ha egészségesebb életmódra váltasz, és rendszeresen óvod bőrödet az UV-sugaraktól, illetve olyan kozmetikai hatóanyagokat használsz, melyek külsőleg is megtámogatják a bőrszövet védőgátját, máris sokat tettél a ráncok idő előtti kialakulása és látványos elmélyülése ellen, emellett antioxidánsokban gazdag teák fogyasztásával tudod segíteni a szervezeted méregtelenítő folyamatait.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés