Sokan csak az íze miatt isszák a teafüvekből készült italokat, pedig egy kis tudatossággal kifejezetten hasznosak lehetnek a szervezet számára. A bőrszépítő teák rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulnak a feszesebb, ragyogóbb arcbőrhöz.

hirdetés

A teákat a legtöbben a téli időszakban fogyasztják, hiszen a kellemes ital a testet és a lelket egyaránt átmelengeti. Jólesik pár percnyi kikapcsolódás, feltöltődés egy bögre aromás ital társaságában. Sokan a gyümölcsteákat választják, ám a gyógynövényekből készült verziók sokkal hasznosabbak, és legalább olyan finomak.

A teafüvek gyógyhatása nem újdonság, gyakran jelentenek segítséget emésztési zavarok, gyomorbántalmak, meghűlések esetén, ám legtöbbször inkább a megelőzésben van szerepük. Bőrszépítő erejüket az antioxidánsokban kell keresnünk, a teák antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, sok fűben megtalálhatók polifenolok, katekinek. Ezek az enzimek segítenek megbirkózni az oxidatív stresszel, így a sejtek hatékonyabban tudják felvenni a harcot a szabad gyökökkel.

Antioxidánsokban gazdag bőrszépítő teák, melyek belülről segítik megőrizni az arc feszességét

Ezért érdemes rendszeresen zöld, fehér vagy fekete teát fogyasztani. Ezek a teafüvek antioxidánsokban bővelkednek, emellett jelentős mennyiségű koffeint, teofillint is tartalmaznak. Ezért estére már nem ajánljuk a fogyasztásukat, ám ettől függetlenül a nap bármelyik szakaszában kortyolgathatóak. Méregtelenítő, anyagcsere-gyorsító, vízhajtó tulajdonságokkal rendelkeznek, így sokkal hamarabb távoznak a szervezetből a felgyülemlett salak- és méreganyagok.

 

Antioxidánsokat főként a tealevelek tartalmaznak, ám érdemes megemlíteni a gyógynövényekből készült italokat, melyek legalább annyira hasznosak, mint a cserjéből készült társaik. Az efféle növényi főzetek úgyszintén belülről támogatják a bőr megújulását, ragyogását. Rendszeres fogyasztásuk segít megszabadulni a szervezetben felgyülemlett méreganyagoktól, ezáltal a hámréteg regenerálódását, egészséges működését is segítik.

Természetesen a bőrszépítő teák nem oldják meg egy pillanat alatt a különféle bőrproblémákat, ám nagyban támogatják a bőr öngyógyító folyamatait. A hámréteg egészsége belülről fakad, állapotát jelentősen befolyásolja az étkezés, vízfogyasztás, testmozgás és az alvás. A külső ápolásról sem szabad elfeledkezni, a helyes napi rutin kialakításához ebben a cikkben nyújtunk segítséget.

A bőrápolás bonyolult folyamatát tehát nagyszerűen támogatják a bőrszépítő teák, melyek hosszú távon hozzájárulnak a feszesebb, ragyogóbb arcbőrhöz.

Hogy kinek melyik gyógytea válik be, az teljesen egyénfüggő, de figyelembe kell venni azt is, hogy bizonyos teafőzetek a szervezet más-más működésére is hatással vannak, ezért nagyon nem mindegy, melyiket fogyasztja az ember. A vízhajtó hatást is érdemes szem előtt tartani, ugyanis megfelelő vízfogyasztás nélkül többet árt, mint használ. A teákkal nem érdemes túlzásba esni, az anti-aging és bőrnyugtató tulajdonságok nem erősödnek fel attól, ha növeled a mennyiséget. Kúraszerűen alkalmazva, napi egy csészényi adag bőven elegendő az eredmény érdekében.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés