A britek kedvenc stílusguruja, a 35 éves Alexa Chung, még az Instagram-mánia előtt vált divatikonná, és talán nincs is olyan divatbemutató, amire ne kapna meghívást. Már a kisujjában van, milyen sminket kíván egy formális esemény, vagy egy üzleti találkozó.

Alexa Chung modellként kezdte pályafutását, majd reklámokban, videóklipekben tűnt fel, és színésznőként is kipróbálta magát, valamint a televíziós szereplésbe is belekóstolt. Bár már régóta divatikonnak számított, 2012-ben kóstolt bele először a divattervezésbe, akkor még hobbi szinten.

Kollekcióival a casual irányzatokat követi, ruhái hordhatóak, praktikusak, és rendkívül stílusosak, így a márkája csakhamar óriási üzletté nőtte ki magát. Nemcsak a terveket készíti egymaga Alexa Chung, hanem a céggel kapcsolatos üzleti ügyeket is igazgatja. Nem csoda, hogy szinte minden nagyszabású divatbemutató vendéglistáján szerepel a neve, és öltözködésével is sokak számára ő a példakép.

Alexa Chung sminkje sohasem kihívó, makulátlan bőre nem is igényel túl sok festéket. Megjelenése mindig kifogástalan, józan divatérzéke csalhatatlan. Bár nagy hatással vannak rá az aktuális trendek, ő az arany középutat követi, és ez a sminkjére is jellemző.

Üzleti találkozókon nem érdemes túllőni a sminkkel, ám egy formális eseményen, különösen, ha divattal kapcsolatos, lehet látványosabb színeket alkalmazni. A Vogue főszerkesztője, Anna Wintour szerint, egy állásinterjún sem a visszafogottság és a kosztüm a lényeg, hanem az, hogy az illető azonosulni tudjon a ruhájának, sminkjének stílusával, és jól érezze magát az adott szerelésben.

 

Szakértők szerint, aki egy üzleti tárgyaláson, vagy állásinterjún nude vagy pasztellszínű rúzst visel, rátermettnek, ambiciózusnak, hozzáértőnek tekintik, ám rúzs nélkül például, nem kelt jó benyomást az illető, hiszen azt az érzést kelti a másikban, hogy nem készült eléggé a találkozóra.

Alexa Chung natúr és pasztelles, rózsás árnyalatokat választott a business makeup-hoz, sminktónusai pedig frissebbé, üdébbé teszik az arcát, és megnyitják a tekintetét. Határozott, mégis nőies megjelenést kölcsönöz számára ez a visszafogott smink, amiben egész nap jól érezheti magát.

Kiemelt kép: Pascal Le Segretain/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés