Az egyébként divatról, szexről, szerelemről, és a soha nem múló fiatalságról szóló Szex és New York című sorozat úgy tűnik, arculatot cserél, vagy legalábbis más lesz a mottója, mint ez idáig. A Carrie-t alakító Sarah Jessica Parker ugyanis ősz hajjal játssza tovább karakterét, ezzel is mutatva, hogy a belső nőiség, és a fiatalos energia nem múlik el csupán a hajszín megkopásával.

hirdetés

Sokan már tűkön ülve várják, hogy a Szex és New York barátnőiről szóló új sorozat milyen folytatást ígér. A forgatásról készült képekkel már hetek óta bombázzák az internetet a fotósok és a rajongók is. Az már kiderült, hogy Sarah Jessica Parkert, Kristin Davist, és Cynthia Nixont újra képernyőn lehet majd látni. A Samantha Jonest alakító Kim Cattrall azonban nem vesz részt a most készülő, And Just Like That… címet viselő sorozatban.

Sarah Jessica Parker a valóságot viszi a mozivászonra: az ősz haj sem tabu a sorozatban

A képek alapján azonban más meglepő ténnyel is szembesültek a nagy sikerű széria kedvelői. Háromból ugyanis két főszereplő is felvállalta deresedő haját. Bár az őszülés természetes folyamat, Hollywood berkein belül gyakran tabuként kezelik, sőt a legtöbb színész úgy érzi, hogy a siker érdekében muszáj fiatalabbnak látszania a koránál.

A Szex és New York trendi, tip-top megjelenésű főszereplői valahogy mindig is sokat adtak a külsőségekre, például, aki korábban nem ismerte a Jimmy Choo cipőmárkát, ebből a sorozatból összeszedhette hiányos ismereteit a luxuskiegészítőket, és az átlag nő számára elérhetetlen high fashiont illetően.

A történet kezdetben négy harmincas nő szemszögéből mutatta be a szinglilét előnyeit és hátrányait. A szálakat végigkövetve azonban, napjainkban már az ötvenen is bőven túl vannak a karakterek, ahogyan az őket megformáló színésznők is. Ezt a tényt pedig nem hagyhatta figyelmen kívül az alkotói csapat.

Sarah Jessica Parker a tőle megszokott szőke hullámos loknikkal tér vissza, ezüstös hajtöveit azonban nem akarta elrejteni. Sminkje természetes hatású, frizurája be van lőve, csodás ruhákba bújik, és ultranőies, mint mindig, ám cseppet sem törekszik arra, hogy valódi életkorát elpalástolja. Büszkén viseli őszülő tincseit, és nem takargatja ráncait, és a stáb sem fáradozik azon, hogy újra harmincas nőknek tűnjenek a főszereplők. Sejtésünk szerint, nem lesznek olyan filmes trükközések, amiket más alkotásokban előszeretettel alkalmaznak. Legalábbis, reméljük!

A Carrie Bradshaw-t alakító SJP, és a Mirandát megformáló Cynthia Nixon is helyén kezeli az öregedés látható jeleit. Ötvenes éveikben járó karakterüket azzal teszik igazán hitelessé, hogy a korukban rejlő érett nőiességet és szépséget viszik a vászonra. Továbbá alá akarják támasztani azt a tényt, hogy akkor is lehet gyönyörű és maximálisan nőies valaki, ha nem folytat ádáz küzdelmet az idő ellen, hanem elfogadja és láttatni engedi testének és küllemének változásait.

Semmi trükk, semmi hazugság, csak a nőiségben rejlő természetes szépség

Mirandát vörös frizurával ismerte meg a közönség, hajszíne már-már ikonikussá vált az évadok során. Így még nagyobb lépés volt az őt alakító Cynthia Nixon részéről, hogy ezüstösen ősz hajjal lép újra a kamerák elé.

Cynthia Nixon-nak egyébként rendkívül jól áll az ősz haj, szinte ragyog vele. Féloldalas bob frizurája pedig abszolút telitalálat.

Kiemelt kép: Dia Dipasupil/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés