Egy piros ruha nem csupán az esküvőn, menyecskeruhaként állja meg a helyét, a jól megválasztott darabot a nagy nap után is viselheted. Nem feltétlenül kell sokat költeni rá, a divatüzletek dúskálnak a csinos, nőies vonalvezetésű darabokban. Mindenféle fazonban és stílusban mutatunk lenyűgöző kreációkat!

hirdetés

A vadító pirosat csak kevesen vállalják be a szimpla hétköznapokon, de vannak nők, akik fontos események alkalmával sem merik a dögös vörös árnyalatú koktélruhát választani. Tény, hogy ez a feltűnő szín kapásból felhívja magára a figyelmet, minden tekintet a piros ruhát viselő hölgyre szegeződik, amint megjelenik valahol.

Az esküvőn a menyecskeruha pompázik ebben a tónusban. Sokan már nem ragaszkodnak a piros színhez, mégis akadnak olyanok, akik szeretnék tartani a hagyományokat. A legtöbben ezt is a varrónőre bízzák, azonban igencsak a tárca mélyére kell nyúlni ahhoz, hogy mind a menyasszonyi, mind pedig a menyecskeruha személyre szabottan készüljön.

A jó hír, hogy sokat lehet spórolni ezen az ikonikus darabon, hiszen az üzletekben rengeteg olyan piros kreáció található, amely tökéletesen helytáll a nagy napon. A legjobb, hogy utána is viselheted, így nem kell a szekrény mélyére száműzni a csinos ruhácskát.

A galériában mindenféle stílust és szabást megtalálsz,  árakkal mutatjuk a jelenleg elérhető nőies, lenyűgöző darabokat. Ezek a piros ruhák zseniálisan mutatnak menyecskeruhaként!

 

Egy piros ruha rengeteg lehetőséget rejt magában

Az esküvői előkészületek igencsak stresszesek tudnak lenni, különösen az anyagiak okozhatnak kellemetlen pillanatokat. A menyasszonyi ruhán a legtöbben nem spórolnak, hiszen egy nő szerencsés esetben csak egyszer viseli a csodálatos fehér darabot. A menyecskeruhával már más a helyzet, sokan nem is öltöznek át a hagyományoknak megfelelően, míg mások ezen igyekeznek spórolni, így csökkentve a költségeket.

Szerencsére manapság sokkal könnyebb dolga van annak, aki trükközni szeretne a csinos piros darabbal. Míg régen leginkább az esküvői szalonokban és kölcsönzőkben lehetett megfelelő ruhát találni, manapság a divatüzletek, fast fashion márkák kínálatában éppúgy rengeteg vörös kreáció lapul. A boltban vásárolt, egyszerűbb fazonok hatalmas előnye, hogy nem csupán a nagy napon állják meg a helyüket, később szintén felhasználhatók.

Ebben az esetben nem lesz személyre szabott a fazon és a vonalvezetés, a csipke nem ott helyezkedik el a ruhán, ahol a menyasszony szeretné. A piros darabok mégis magukban hordozzák a tőlük elvárt hatást és hangulatot. Később más fontos események alkalmával újra előkerülhetnek a szekrényből. Koktélpartikon, nívós rendezvényeken simán viselheted őket, sőt, a lengébb verziókat a forró nyári napokon is érdemes bevetni.

Egy jó tanács, hogy más esküvőn semmiképp ne viseld a korábban menyecskeruhaként funkcionáló piros darabot. Ez nem egyfajta babona, csupán illendőség. Vannak íratlan szabályok arra nézve, hogy vendégként melyek a kerülendő és tiltólistás lehetőségek. A piros ruha egyértelműen a lista élén helyezkedik el.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés