Egy esküvő mindenki számára egy kiemelten fontos esemény, főleg ha a saját gyermeke házasodik. Ilyenkor nem csak a menyasszony, illetve a vőlegény szeretne jól festeni, hanem az örömanyák is. De milyen ruha megfelelő nekik?

hirdetés

Az örömanya kiemelten fontos helyet foglal el és a legtöbb fényképen is szerepel, ezért lényeges, hogy megjelenése olyan legyen, amely évek elteltével is elegánsnak és megfelelőnek minősül majd.

Amit ne viselj örömanyaként

Bár manapság már a szabályok fellazultak, de az örömanya nem viselhet feketét, talán ez a legfontosabb, ahogyan a fehér és a piros szín sem ajánlott. Szintén kerülendő a túlságosan sokat mutató  ruhák viselése. Váll nélküli ruha esetén egy bolerót, blézert esetleg kendőt mindenképpen fontos mellé választani, különösen templomi esküvő esetén.

A megfelelő ruha

Elsőként fontos a menyasszonnyal egyeztetni, hogy neki van-e bármilyen kérése a ruhaválasztást illetően. Hiszen sok esetben kérik az arák, hogy az örömanya ruhája harmonizáljon a koszorúslányok ruhájával vagy az esküvő színeivel. Az esküvő stílusától függően dönthet valaki kosztüm vagy elegánsabb koktélruha mellett.
Ha több ruhára esik a választás, akkor mindenképp a szertartásra viselje az örömanya a visszafogottabb darabot.

Kiegészítők

Bármilyen ruha mellett is dönt, figyelni kell a kiegészítőkre. Lehetőség szerint visszafogott arany vagy ezüst ékszereket ajánlott viselni, amik megfelelően harmonizálnak a ruhával. Ha viszont  nagyon egyszerű darab, nyugodtan választható hozzá hangsúlyosabb nyaklánc vagy fülbevaló. Fontos, hogy nem szabad túlzásba esni, hiszen a kevesebb néha több.

A megjelenéshez természetesen hozzátartozik a megfelelő smink és a  frizura kiválasztása is, ezért fontos hogy mindenképp időben egyeztetni a részleteket a fodrásszal és sminkessel, annak érdekében, hogy a megjelenés tényleg kifogástalan lehessen ezen a jelentőségteljes napon.

 

 

Főkép  és galéria főképe: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés