Az esküvő megszervezésének kiemelkedően fontos része az is, hogy a pár megtalálja azt a fotóst, aki életük legemlékezetesebb pillanatait maradandóvá teszi majd.

hirdetés

Ennek teljesítése nem mindig egyszerű feladat, hiszen könnyű mellélőni, és olyan fotóst beszervezni, akivel a pár nem találja meg a közös hullámhosszt. Mint az esküvő más részleteire, erre is érdemes időt és türelmet fordítani, hogy a későbbi csalódás elkerülhető legyen.

Tájékozódj!

Első lépésként tájékozódj vagy az internet, vagy ismerősök, barátok tapasztalatait felhasználva. Ha a barátnőd esküvői fotóitól elájultál, van esély arra, hogy a fotós hasonló eredményeket produkál majd neked is. Persze, ez sem mindig garantált, hiszen sok dolog befolyásolja egy jó kép megszületését. Amennyiben ismeretlen fotósról van szó, alaposan nézz körül a weboldalán, közösségimédia-oldalain, így rálátást nyersz az eddigi munkáira. Az is előnyös, ha egy közeledben élő embert választasz, így a személyes találkozás és megbeszélések sem okoznak majd problémát.

Hallgass a megérzéseidre!

A képeket nézegetve biztosan lesz egy belső érzésed, amire figyelni kell. Tetszik, amit látsz? Mi fog meg a képekben? Oda tudod képzelni magad a képen szereplők helyébe és a helyszínre? Ha igen, vedd fel a kontaktot a fotóssal, és szorgalmazz egy személyes találkozót. Ez a lépés nagyon fontos, hiszen el kell döntenetek, kényelmesen érzitek-e magatokat vele. Ugyanis az esküvőn jelen lesz a családotokban, otthonotokban, és ő az, aki megörökíti majd az érzelmes pillanatokat is.

Fontos a kompromisszum

Minden fotósnak van egy saját stílusa, de azért fontos, hogy megbízzatok benne, és hagyjátok a kreativitását és a szépérzékét érvényre jutni. Ha van javaslata, fogadjátok, ugyanis az időjárás, a helyszín és az esküvő időpontja is befolyásolja, milyen képek készülnek majd. Ennek felméréséhez kétségtelenül ő ért, de azért azt is tartsátok észben, hogy a ti pillanataitok megörökítése a cél. Ezért lényeges a már említett közös hullámhossz, és az, hogy mindkét fél ugyanazt akarja. Persze, ugyanennyire nyitottnak is kell lenni.

Tudd, hogy mit akarsz!

Nem utolsósorban, azzal is érdemes számolni, hogy milyen stílusú esküvőtök lesz, és célzottan olyan fotóst keresni, akinek már van tapasztalata hasonló típusú lagzival. Lehet, hogy a portfólióban remekül mutatnak a Balaton-parti képek, de nem biztos, hogy egy rendezvényközpontban tartott lagzi esetében is ugyanazt a hangulatot és stílust fogjátok visszakapni.

Kérdezz!

Kérdezzetek rá jó előre arra is, hogy mennyibe fog kerülni, és mit tartalmaz pontosan a csomag. Egy teljes nap fotózásakor körülbelül 350 vagy több képnek kell elkészülnie, digitálisan is. Ennek módjáról is kérdezzétek. A szerkesztés, retusálás sok időt vesz igénybe, így nem mindegy az sem, milyen hamar kapjátok kézhez a fotókat.

Nagyon fontos, hogy merjetek kérdezni, ne érezzétek cikinek, ha kérdéseket tesztek fel! Ugyanis csak így derülhet fény arra, és lehetőleg időben, vajon jó ajtón kopogtattatok-e, vagy sem.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: