A téli szezonban a hosszú ujjú esküvői ruhák sokkal népszerűbbek, ami érthető is, hiszen előfordulhat, hogy a menyasszony nem csak fűtött helyiségben tartózkodik. Ám a zártabb fazon nem feltétlenül jelent egyet az unalmassal, hiszen rengeteg apró részlet gondoskodhat arról, hogy a ruhaköltemény ámulatba ejtően nőies legyen.

Bár a téli kollekciókban is rengeteg kivágott, vagy rafináltan lenge esküvői ruhával találkozhatsz, azért a döntés előtt érdemes átgondolni, hogy a nagy nap folyamán hányszor fogsz kint, a szabadban tartózkodni.

Sokan az esküvőjük napjára, a kora reggeli fényekhez igazítják a fotózást, és, mint azt tudjuk, a szabadban készült esküvői fotók most sokkal divatosabbak a stúdióképeknél. Erre az esetre mindenképpen szükséged lesz egy elegáns, bélelt pelerinkabátra, vagy fehér műszőrmebundára, és természetesen az sem árt, ha nem egy pántos, vagy ujjatlan ruhácska bújik meg a meleg réteg alatt.

Vidéken az is szokás, hogy a násznép egy hosszú sétát tesz meg a ceremónia helyszínéig, legyen az templom, vagy házasságkötő terem. Ám akkor sem úszod meg a hideget, ha autóval visznek, hiszen, miután kiszálltál, biztos, hogy meg kell állnod egy-két fotó erejéig. A lényeg az, hogy nem árt felkészülni a zimankóra, ami nem csak a ruha fazonjára értendő, hanem leginkább a kiegészítőkre.

Hosszú ujjú esküvői ruhák: nőiesebbek, mint hinnéd!

Persze, nyilván mindenki tudja, hogy hosszú ujjak ide vagy oda, meleg esküvői ruha nem igazán létezik, de azért nem mindegy, hogy takarja valami a vállad, vagy teljesen csupasz. A téli kreációk általában áttetsző csipkével, diszkrét dekoltázzsal, illetve mély hátkivágással kompenzálják a felsőrész zártabb szabását.

Ám idén a vintage fazonok közé a magas nyakú, teljesen begombolt esküvői ruhák is befurakodtak. A rusztikus és bohém irányzat télen sem mellőzi a lenge muszlin, selyem és tüll anyagokat, melyek gyönyörű hímzésekkel gazdagodnak a szezonban.

 

A hercegnői elegancia egy olyan vonal az esküvői divatban, mely kevésbé korlátokhoz kötött. Belefér a hosszú ujjszabás is a kreatív világába, méghozzá elképesztő kecsességgel: hatalmas, vaskos brokátszoknya, és szinte teljesen letisztult felsőrész jellemzi a téli fazonokat, de ugyanúgy a csipkés motívumok sem hiányoznak ebből a trendből. Képgalériánkban inspirálóan nőies sziluettekkel találkozhatsz!

Kiemelt képek: Getty Images.

Képgaléria képei: Pinterest.

  • Megosztás:
hirdetés