Ha őszi vagy téli esküvőre szól a meghívód, nem árt figyelembe venned, hogy a hideg idő egészen más stílusú alkalmi öltözéket kíván, aminél az is lényeges szempont, hogy ne fázz.

Míg a nyári esküvői partikhoz a pasztelles, világos, lenge anyagú elegáns ruhák passzolnak, egy őszi-téli szezonban tartott menyegzőn ezek a könnyed kreációk már furcsán mutatnának, különösen kabáttal, harisnyával összeboronálva.

Bár ilyenkor már többnyire zárt, fűtött térben zajlik a mulatság, vendégként nem árt számításba venned, hogy az esküvő helyszínére is el kell jutni, ráadásul sok esetben a násznép gyalogszerrel közelíti meg a templomot, vagy a házasságkötő termet.

A téli esküvőkhöz egyébként is jobban illenek az erőteljesebb, vagy mélyebb tónusok, és a vastagabb elegáns anyagok, mint amilyen a tükörbársony, a taft, vagy a csillogó kelme. Flitteres ruhák ugyan óriási választékban kaphatók, érdemes azonban különbséget tenni a kihívóbb, inkább szilveszterre való fazonok, illetve a szofisztikált stílusú darabok között. Az utóbbiak ugyanis jobban harmonizálnak az esküvők kifinomult hangulatvilágával.

Ha nem vagy biztos magadban, válassz inkább egy nemesen egyszerű, csinos ruhát, amire felkaphatsz egy blézert és kabátot. A letisztult öltözékekhez könnyebb hozzáigazítani a kiegészítőket.

  • Megosztás:
hirdetés