Az esküvői előkészületek során nemcsak a menyasszonyi ruha, hanem a koszorúslányok által viselt elegáns kreációk kiválasztása is időigényes lehet. Nem muszáj azonban kizárólag a szalonok kínálatában keresgélnetek, manapság az alkalmi dresszek között éppúgy akadnak stílusbavágó megoldások. Olyan fazonokat mutatunk, amelyeket később is felvehetnek az ara kísérői, és nem biztos, hogy magasabb lesz a végösszeg, ha kölcsönzés helyett megvásárlásra kerülnek az örök darabok.

hirdetés

A koszorúslányok a menyasszony segítői, akik akár a szervezésben, vendégfogadásban is részt vehetnek, illetve végigkísérik az arát a szertartáson át egészen a lakodalomig. Ma már nem kell ragaszkodni ahhoz, hogy hajadonként egyforma rózsaszín ruhában jelenjenek meg a menyegzőn, sokan az esküvői dekoráció árnyalataihoz passzítják a koszorúslányok öltözékét, és az sem ritka, hogy egészen más fazonú kreációkat viselnek a hölgykoszorú eltérő testalkatú tagjai.

Vannak, akik varrónővel készíttetik el a különleges ruhakölteményeket, mások pedig esküvőiruha-szalonból kölcsönzik ki a hasonló színű vagy fazonú darabokat. Hogy ki állja a koszorúslányruha költségeit, az általában közös megegyezés alapján dől el, hiszen ahány esküvő, annyi szokás!

 

Előfordul az is, hogy a menyasszony és a vőlegény kölcsönzi ki vagy vásárolja meg az általuk kiválasztott fazonokat, ebben az esetben a ruhák ára az esküvő szervezési költségeinek a része. Ám azt is sokan választják, hogy a feladatra felkért koszorúslányok saját maguk választják ki és vásárolják meg a számukra ideális ruhát.

A ruhavadászat helyszíne sincs kőbe vésve, nem muszáj komplett estélyit vagy hercegnős báli öltözéket beszerezni valamelyik szuper elegáns szalonból, a fast fashion márkák alkalmi darabjai közül úgyszintén válogathattok. Ebben az esetben azonban a ruha anyagára nagyon oda kell figyelni, mert hiába elegáns a fazon, ha ezt nem támasztja alá egy bizonyos szintű minőség.

A galériában megtekintheted a legszebb elegáns ruhákat, árakkal és lelőhelyekkel szedtük össze a nőies kreációkat.

 

Egy jól megválasztott elegáns ruha nem csak az esküvő idejére szól

Régebben az volt a divat, hogy a menyasszonyi ruha kiválasztásával egy időben a koszorúslányoknak való darabokat is kiválogatták a szalonban a nagy napra készülők. Ezek a habos-babos költemények azonban javarészt a szekrény mélyén végezték, soha többé nem kerültek elő.

Nem feltétlenül szükséges szalonból választani, sem pedig egyedi, varrónővel készíttetett fazont csináltatni az esküvőre. A fast fashion boltokban, dizájnerüzletekben rendkívül csinos és elegáns ruhákat lehet már találni, amelyek kellőképp megidézik az ünnepi, romantikus hangulatot.

Pár apróságra érdemes odafigyelni a választásnál. Nagyon fontos, hogy a ruha szabása minél egyszerűbb és letisztultabb legyen. Ez nem csupán amiatt lényeges, mert nem illik túlragyogni a menyasszonyt sem vendégként, sem pedig koszorúslányként, azért szintén hasznos lehet, mert így később garantáltan viselhető lesz a választott darab más nívós események alkalmával.

 

Az eleganciát nem csupán a szabásvonal tükrözi, a ruhaválasztásnál az anyag szintén fontos szempont. Érdemes szatén-, selyemholmik közül válogatni, melyek finom csillogásukkal fantasztikus külsőt kölcsönöznek, remekül passzolnak a meghitt, eleganciát igénylő hangulathoz.

Ne legyen túlzottan kivágott vagy elképesztően rövid a fazon. Egy elegáns ruha éppen attól válik kifinomulttá, hogy nem mutat túlzottan sokat. Persze lehet nőiesen szexi és sejtelmes, azonban semmiképp nem egy esküvőre való a kihívó, közönséges stílus. Ha a menyasszony úgy szeretné, érdemes az esküvő stílusához, hangulatához igazítani a ruha színét és kialakítását.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés