Az esküvői készülődés sok feladatot ró a menyasszonyra. Míg a ruha kiválasztása vagy a megfelelő frizura tesztelése alapvetőnek számít a véghajrában, az esküvői manikűr sokszor kimarad a képletből. Inspirációként gyönyörű variációkat mutatunk, amikkel nem lehet mellényúlni a nagy napon.

hirdetés

Megvan a ruha, már a frizura is tesztelve lett, a cipő pedig hónapokkal ezelőtt került kiválasztásra. Látszólag minden rendben halad, a legfontosabb dolgok mellett pipa van a listán, ám sok menyasszony az utolsó pillanatban jön rá, hogy a manikűr teljesen kiment a fejéből. Aki egyébként is rendszeresen jár körmöshöz, aligha felejti el ezt a fontos lépést, ám az egyszeri és megismételhetetlen alkalomra még azok is bevállalják a körömfestést, akik egyébként ódzkodnak a művelettől.

Igazság szerint érdemes bevállalni egy könnyed, finom manikűrt az esküvő időpontjára, hiszen a legtöbb fotón látszanak majd a menyasszony kezei, pláne a gyűrűfelhúzós, „míg a halál el nem választ” pillanatot megörökítő képeken. Bár műkörmök nélkül is lehet szép és ápolt a kéz, mégiscsak sokat dob az összképen, ha a legapróbb részlet is a nagy alkalomhoz igazodik. Nem kellenek hatalmas karmok, egy finom, egyszerű, természetes hatású verzió is bőven elegendő az elegáns összképhez.

 

Elegáns esküvői manikűr minden stílusban

A jó öreg francia

Amivel biztosan nem lehet hibázni, az a jó öreg és méltán népszerű francia manikűr. Nem csupán esküvőre, a szimpla hétköznapokra éppúgy kifinomult és elegáns külsőt kölcsönöz ez az elképesztően egyszerű körömminta. Bár lehet mindenféle színnel és mintával bolondítani az összképet, az esküvőre érdemes a visszafogott, eredeti verzióra voksolni. Letisztult és kifinomult kezeket eredményez, aki korábban nem volt nagy barátságban a műkörmökkel, imádni fogja!

Könnyed púderes

Nem feltétlenül kell ragaszkodni a fehér színhez, ám azért túlzásba sem kell esni az élénk tónusokkal. Mivel a menyasszony szó szerint hófehérben úszik majd, kifejezetten üdítően hathat, ha egy könnyed, púderes árnyalat köszön vissza a kezekről. Egy halvány rózsaszín manikűr például tökéletesen passzol az alkalomhoz, visszafogott, mégis különleges összképet eredményez.

Egy kis csillogás

A bátrabb menyasszonyok simán bevállalhatják a csillogást, a ruha stílusától függetlenül. Ilyenkor semmi nem túlzás, ettől függetlenül érdemes ízléses határokon belül mozogni a manikűr kiválasztásánál. Egy kis csillogást kövekkel vagy csillámporral lehet csempészni az összképbe. Kifejezetten jól mutat a gyönyörű gyűrű mellett, a fotók pedig különösen visszaadják a kezek ragyogását, ha ilyen stílusra voksol a menyasszony.

Finom minták

Nem feltétlenül kell leragadni az egyszínű körömmintánál, ám azért nem kell egy menyasszonyt és egy vőlegényt felfesteni a manikűr ékeként. Azzal sincsen gond, ha imádod a flamingókat vagy épp valamelyik Disney-figura a kedvenced, az esküvőn érdemes könnyed, visszafogott minták mellett maradni. A modern, nonfiguratív motívumok elképesztően feldobják a körmöket, mégsem lesz túlzó az összkép.

Modern menyasszonyoknak

A modern menyasszonyok szívesen bevállalnak merészebb manikűrt is, ám még ebben az esetben sem tanácsoljuk a túlzottan feltűnő, tolakodó verziókat. Az arany-ezüst vonalon mozogva már egy karakteresebb eredmény érhető el, de a monogramok felfestése is legalább annyira különleges körmöket eredményez.

Kiemelt kép: Getty Images.

Kép a cikkben: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés