Arányosabbnak és nőiesebbnek tűnik a téglalap alkat ezekkel a ruhákkal, melyek karcsúsítják az egybemosódott derékvonalat, és lágyabbá, kerekebbé varázsolják a szögletes csípőt.

hirdetés

Minden testalkattal lehet nőiesen öltözködni, még az egyenes vonalakkal rendelkező téglalap alkattal is. Erre a típusra a homokóra és körte testalkatokkal ellentétben nem jellemző a hangsúlyos, ívelt derék. A szögletes váll és csípő miatt szikárabbnak, sportosnak tűnik a testfelépítés. A váll- és csípővonal, valamint a derék nagyjából ugyanolyan széles, emiatt oszlopalkatnak is nevezik ezt a testtípust, melynek esetében hiányoznak a kerekded formák. Általában kis mell és lapos fenék jellemzi, a mell-, derék- és csípőbőség szinte megegyezik.

Ezzel a testalkattal olykor nehéznek tűnik a nyárias öltözködés, hiszen jóval kevesebb ruharéteg áll rendelkezésre ahhoz, hogy tagoltabb legyen a testvonal, és formásabb, nőiesebb idomokat csaljon magának az ember, egy-egy fazonkialakítással, vagy apró részlettel.

Ezekben a nőies szettekben igazán formás a téglalap alkat

Ami a mell- és derékvonal alá eső fodrok segítenek, hogy a csípő kerekebbnek tűnjön. A nyáron nagyon divatos fodrozódó szabásokból bőven lehet válogatni az üzletekben, hiszen a nagy melegben kifejezetten praktikus ruhadaraboknak minősülnek.

Ha a szűkebb fazonokat preferálod, akkor a derék szabadon hagyásával tagoltabbá teheted a testvonalad. A magas derekú szoknya vagy nadrág, valamint a vállak felé szélesedő top  azt az illúziót lehet kelti, hogy keskenyebb és íveltebb a derék. A fedetlen bőr könnyen megtöri az egyébként egységes test vonalát. Ezt hosszú szoknyákkal és divatos farmerokkal is meg lehet oldani, amelyek crop topokkal csinosan mutatnak.

A mell alatt szűkített rövid ruhácskák teljesen megváltoztatják a szikár megjelenést. A nyár egyik kedvenc viseleteként a virágos dresszek szépen kerekítik a szögletes idomokat. Egy öv hozzáadásával is hasonló hatás érhető el, ami a divatos küllem elérésében is segítségedre lehet.

Hollywood nem csak Marilyn Monroe és Kim Kardashian alkatú sztárokkal van tele. Többen téglalap alkatukból adódóan vékonyak, viszont kevésbé kerekded csípővel rendelkeznek. A vörös szőnyegen azonban mind a legjobb oldalukat mutatják, hiszen az alakformáló ruhák számukra is nagy segítséget jelentenek.

Nicole Kidman tűzpiros estélyije a derekának jobb oldalánál kecsesen húzott anyagberakást kapott, amitől keble és csípője egyaránt formásabbnak tűnt. Sportosan csinos alkatához a földig érő, hasítékkal ellátott szoknyarész is szuperül passzolt.

 

Gwyneth Paltrow ruhája briliáns módon a színésznő kebleire és csípőjére tette a hangsúlyt. Az ezüstös textília ugyanis sokkal dominánsabban hatott a fekete transzparens anyagnál, így annak szabásmintája szerint érvényesült a passzos dressz.

 

Natalie Portman rendszerint olyan kifinomult ruhákat visel az ünnepi gálákon, amelyek giccsérzet nélkül emelik ki nőiességét. Vékony, ám vállához képest derékban nem kifejezetten karcsú alkatához az A-vonalban bővülő estélyije tökéletesen illett.

 

A mélyebb V-kivágású dekoltázsok régi, de bevált trükknek számítanak az alakformáló öltözködés terén. Segítségükkel keskenyebbnek tűnnek a vállak, és arányosabb elosztást kap a test. Cameron Diaz ruhája viszont más okos módon is karcsúsítja a testet. Amíg a fekete felsőrésze slankította a derékvonalát, addig a világos szoknya, kissé puffos szabásával szélesítette a csípőjét, így derékban karcsúbbnak tűnt a színésznő.

Kiemelt kép: valentinaferragni, blaireadiebee/Instagram.

Cikkfotók: Kevork Djansezian/NBC/NBCU Photo Bank, Jason Merritt, David Livingston, Tibrina Hobson/WireImage, Ferdaus Shamim/WireImage, Mike Marsland/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés