Azt gondolhatnánk, hogy kerek évfordulót ünnepel a Mickey egér, de ennél kevésbé kézenfekvő indokot talált arra a Gucci, hogy egy teljes kollekciót szenteljen a népszerű Disney-figurának.

hirdetés

Sosem találtuk volna ki magunktól, hogy a Gucci miért pont most kattant rá a Mickey egérre, hiszen mindenki kedvenc mesefigurája két évvel ezelőtt ünnepelte 90. születésnapját, de persze megvan az ésszerű magyarázat arra, hogy most a Disney-vel együttműködve alkotta meg új kapszulakollekcióját.

A kínai holdújév szerint a 2020-as év ez egér éve, vagyis az idei tavaszünnep egy kicsit az egerekről is szól. Ennek tiszteletére, a két világhírű márka olyan gyűjteményt dobott piacra, mely a Gucci vintage hangulatú luxusstílusát a nyolcvanas-kilencvenes évekre jellemző Mickey egér nyomatokkal ötvözi.

Képek: Disney x Gucci.

A legendás rajzfilmfigura napjainkban is rákerül mindenre, a ruházattól kezdve a kiegészítőkig, ágyneműkig. A Gucci azonban úgy használja a Disney-mintát, hogy közben a saját stílusát is megtartja. Ezt képek nélkül meglehetősen nehéz elképzelni, de már megjelent néhány előzetes a Disney x Gucci kapszulakollekció darabjairól, melyek a Gucci 2020-as cruise kollekció részeként kerültek a boltokba.

Luxusruhákon kapott helyet a Mickey egér

A Gucci stílusvilágától egyáltalán nem állnak távol az extravagáns, karakteres vintage elemek, és a színek-minták halmozásával sincs különösebb gondja a divatháznak.

Ezért meg sem lepődünk azon, hogy Alessandro Michele képes volt beleálmodni egy virágos selyemkendő motívumaiba a Mickey egér figuráját. Sőt, olyan nem várt helyeken is felbukkan a Disney-karakterek atyja, mint a logómintás táskák, vagy a madármotívumos selyemnadrágok.

A cipők, bőráruk és kötött holmik mellett, a Mickey egér felkerült pólókra és kapucnis pulóverekre is, melyek valamivel sportosabbak.

Kép: Disney x Gucci.

A 80 darabos kollekció tagjai már kaphatóak a Gucci weboldalán, de az igazi dömping valószínűleg január második felétől várható a márka üzleteiben, amikor kezdetét veszi a kínai holdújév.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés