A selyemszoknya modern, letisztult formában tért vissza a kilencvenes évekből, s idén tavasszal látványosan felfrissíti a nőies megjelenést. Izgalmasan variálható a hétköznapi szettekben.

hirdetés

A selyemszoknya a tavaszi kínálat legnőiesebb darabja

Az idei szoknyadivat rendkívül változatos, 2024-ben több retró fazon visszatért. A klasszikus viseletek alaposan felrázzák a modern összeállításokat, ráadásul bármilyen stílusban és kombinációban viselhetők. Különösen igaz ez a gyönyörű, csinos selyemszoknyákra, amelyek már eleve magukban hordozzák az eleganciát és a nőiességet, mégis remekül mutatnak egyszerű edzőcipő mellett is.

A menő stílusmixekkel nem lehet mellényúlni a szezonban, a különleges variációkkal könnyedén egyedivé varázsolhatók a hétköznapi darabok. A selyemszoknya praktikussága abban rejlik, hogy bár alapvetően egy kifinomult darabról van szó, már csak anyagából és a légies eséséből adódóan is, vagányabb és sportosabb cuccokkal éppen olyan divatos, trendi összhatást kölcsönöz a megjelenésnek.

A galériában mutatunk néhány inspiráló összeállítást, amelyek abszolút a selyemszoknya varázsa köré épülnek. A legtöbb szetthez csak szimpla alapdarabokra van szükség, a kisugárzás fényét a finom anyagú, lehengerlően sikkes szoknya adja.

 

Vannak olyan kulcsdarabok, amelyek tökéletesen alkalmazkodnak a melléjük társított ruhákhoz, igazi kaméleonok. Ilyenek például a farmercuccok, amelyek bármilyen stílusban megállják a helyüket. Akár ugyanaz a darab egészen más fényben tetszeleghet a körítés újragondolásának köszönhetően. A selyemszoknyák sokoldalúsága ehhez hasonlóan működik, ám mégis felfedezhető egy aprócska különbség.

Noha bármilyen stílusú szettben jól mutatnak, s remekül alkalmazkodnak az összeállítás hangulatához, a nőies, elegáns megjelenésüket nem veszítik el akkor sem, ha tréningfelsővel és edzőcipővel kombinálod őket. Bármilyen hétköznapi szettről legyen szó, a selyemszoknyák mindig belecsempésznek némi nőiességet és eleganciát az összképbe.

Nem véletlen, hogy olyan népszerűvé váltak tavasszal. Remekül mutatnak vastagabb anyagú ruhadarabokkal, melegebb rétegekkel, de akár a nyári időszakban is bevetheted majd őket. Rendkívül praktikusak, változatosan variálhatók, így ha még nem tetted, itt az ideje beszerezni egy csinos darabot! Idén egyértelműen a színes, leginkább a pasztelles változatok tarolnak a trendek között, ám egy letisztult fehér szoknyával sem lőhetsz mellé.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés