Tudjuk, a fekete táska mindenhez megy, így gyakran nyert ügye van, de érdemes néha eltérni a megszokott sémáktól, és bevállalni egy színes kiegészítőt, amely összecseng az öltözékkel.

hirdetés

Bár a táska elsősorban funkcionális darab, amibe szeretjük beledobálni a nélkülözhetetlen kellékeket, nem muszáj csak a praktikumot hirdetnie. Igaz, a semleges színű kreációk sokoldalúak, mert minden szetthez jól passzolnak, ám, ha a kedved úgy diktálja, olykor engedd meg magadnak, hogy átlépd a biztonsági zónát.

Egy öltözéket többféleképpen stílusossá lehet tenni: van, amikor a fazonok érvényesülnek, máskor a színek játékossága vonzza a tekintetet, ilyenkor pedig bátran meg lehet koronázni az összképet egy feltűnő tónusú táskával.

Vidám, nyárias árnyalatú kiegészítőkkel remek színblokkokat hozhatsz létre, attól függően, hogy milyen összhangra törekszel. Harmonikus lehet az is, ha a táska reflektál az outfit árnyalataira – vagyis kiragad egy tónust az egészből, és ahhoz illeszkedik -, de úgyszintén jól tud működni az öltözék kirívó, de nem ellentmondásos darabjaként. Egyfajta színritmust is létrehozhatsz, például úgy, hogy a cipőd és a táskád színe megegyezik, és az a színblokk jól passzol a szetted alapárnyalataihoz.

A sárga a nyár egyik kedvenc színe, amely vibráló energiáival felpezsdíti az összképet. A papucs szépen válaszol a blúz okkersárga tónusaira, a napsárga táska pedig egy parányit kiemelkedik a képből, mégis harmonizál az egésszel.

A letisztult stílus kedvelőinek ez a példa nagyon fog tetszeni. A világos tengerkék ruhát még derűsebbé varázsolja a fehér cipő és táska, melyek egyfajta színritmust hoznak létre az öltözékben.

A zöld mindenhol visszaköszön ebben a nőies szettben, miközben a ruha sárga mintája vonzza a tekintetünket. Nagyon nyugodt, lágy, nőies összhangot ad ez a színfelosztás.

A ruha hűs kékjét tükrözi vissza a táska, mégsem olvad bele a háttérbe.

Ha egy domináns színt alkalmazol, amihez a kiegészítőket is igazítod, a táska nyugodtan lehet sötétebb tónusú, hiszen nem feltétlenül jó, ha minden egyformán élénk és eleven.

Itt a táska a köröm színéhez passzol, és mégis mennyire feldobja ezt a púderszínű ruhát.

Minden sárga, mégsem túl sok: a kiegészítőkkel csepegtetett parányi fekete és fehér foltocska, megtöri és szabályozza a sárga harsányságát.

Gyönyörű ez a színritmus, melyhez a szoknya mintázata adja az alapot. Az ing, a cipő és a táska árnyalata is visszaköszön a virágokról.

A monokróm fehér szettekbe szinte életet lehel egy piros táska. A vörös szenvedélyes, erős karaktere még ragyogóbbá teszi a fehéret.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés