Bár idén nem csak a kötött, hanem a lenge anyagú ruhák is divatosak, ez nem azt jelenti, hogy bármelyik nyárias jellegű egybeszabott dresszedet előkaphatod a szekrényből, hiszen nem mindegyikhez passzol a harisnya, amire most már az őszies idő miatt feltétlenül szükség van.

hirdetés

A hetvenes évek trendjeivel karöltve, rengeteg nőies fazonú ruhát beemelt a divat a kínálatba, melyek között a testre simuló pulóveranyagú, és a derékhangsúlyos ingszabású kreációk is megtalálhatóak.

Így viseld idén az egybeszabott ruhát!

Ezek a darabok sokoldalú, őszies rétegezést engednek meg, hiszen kedved szerint blézerrel, túlméretezett kötött pulóverrel, vagy kardigánnal is viselheted őket az átmeneti kabát alatt.

A harisnya most már elengedhetetlen tartozéka a ruhás szetteknek, de arra nem árt figyelni, hogy egyik-másik ruhaanyaghoz milyen vastagságú passzol. A több rétegű, áttetsző modellek nőiességét inkább a vékonyabb harisnyák támogatják. Ha fázós vagy, kombináld hosszú szárú csizmával az öltözékedet.

Az A-vonalban bővülő, derékhangsúlyos szövetruhák a vastagabb harisnyanadrágokat is elbírják, viszont a test vonalát követő kötött darabok szintén a még átlátszó, maximum 60 den-es megoldásokkal mutatnak jól.

A színes ruhák most éppúgy megtalálhatóak a palettán, melyekkel kapcsolatban egyetlen íratlan szabályra kell figyelned: csak akkor párosítsd fekete harisnyával, ha az öltözék színritmusában többször visszaköszön a fekete árnyalat, máskülönben testszínű változatot válassz.

Nőies ruhák az őszi kínálatból

A legtöbb szabás idén a derékvonalat hangsúlyozza, mint például az újra divatos ing- és blúzruhák. A bodycon jellegű, testre feszülő variációk többnyire vastagabb anyagból készülnek, amit nem árt figyelembe venni a fazonválasztásnál, hiszen könnyen tömbösíthetik az alakot. A vastag öveknek nagy szerep jut az idei trendekben, használd ki bátran karcsúsító hatásukat!

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés