Nem kell, hogy elvesszen a magabiztos, nőiesen elegáns megjelenés a strandon, a medence szélén és a vízparton éppúgy megőrizheted stílusodat a fürdőruha és a kiegészítők kifinomult összehangolásával. Megmarad a kényelem, de ragyogni fogsz!

hirdetés

Bár a strandolás nem a külsőségekről szól, hanem elsősorban a kikapcsolódás, lelazulás és a felszabadult hangulat terepe, a nők többsége már a fürdőruha gondolatától is feszengeni kezd.

Vannak, akik a testük változásával nem tudnak kibékülni, ezért folyton azon kattognak, hogy a bőrhibáikat és az alakjuk „tökéletlenségeit” helyezi előtérbe a strandviselet. Sokan pedig azért érzik kényelmetlenül magukat, mert úgy vélik, vizes hajjal, fürdőruhában és papucsban elvész a tőlük megszokott nőies, elegáns, sikkes külcsín.

Nem a fennhéjázás miatt, hanem az önbizalom érdekében fontos, hogy a nőies, elegáns megjelenés a strandon éppúgy megmaradjon, mint amikor gondosan beszárított frizurával, kifinomultan összehangolt szettben jelenik meg az ember a munkahelyén vagy az utcán. Az elegancia ebben az esetben nyilván nem az alkalmi, estélyi sikket jelenti, hanem a finom harmóniára utal, ami a kényelmes, laza vakációszerelésben úgyszintén megmutatkozhat. Papucsban, lenge öltözékben ugyanúgy stílusos lehetsz, minden a fürdőruha és a kiegészítők összhangján múlik.

Stílusos, elegáns megjelenés a strandon: így lehetsz magabiztos és nőies

Mindenkivel előfordul, hogy elbizonytalanodik az alakjával, külsejével kapcsolatban, a vízparton, strandon pedig még inkább felerősödhet az önbizalomhiányból fakadó szorongás, amikor lengébb öltözéket visel az ember, vagy fürdőruhában mutatkozik.

Az önbizalom növelésére nagyon jó módszer, ha már eleve olyan szettben érkezel a strandra, amivel abszolút azonosulni tudsz, amiben igazán jól érzed magad.

Ha a mindennapokban alapvetően nőiesen sikkes a megjelenésed, ezeket a rád jellemző stílusjegyeket a kényelmes, laza öltözékedbe is belecsempészheted.

A nőies, elegáns megjelenés nem feltétlenül megy a komfortosság rovására, ehhez azonban úgy kell összeállítani a strandviseletet, hogy egyetlen apró részlete se feszélyezzen.

Ha a vízből kilépve nem szeretsz fürdőruhában flangálni a strandon, bátran válogathatsz a gyönyörű, színes-mintás, leheletvékony kaftánruhák és strandkendők közül, hiszen ezekben a darabokban kényelmesen mozoghatsz, nem sülsz meg a kánikulában, ráadásul könnyen előtérbe helyezheted a nőies stílusodat.

A lepelruhák szintén praktikus viseletek, többnyire finoman áttetszők és könnyedek, így nem nyelik el az alakot, de elegáns motívumaikkal és vidám árnyalataikkal feldobják a megjelenést.

Egy jól megválasztott kalap és napszemüveg szintén sokat lendíthet az összképen, de a most divatos kosár- és szalmatáskák ugyancsak stílusossá teszik az összképet.

Bár az ékszerek viselése nem túl praktikus perzselő napsütésben a vízparton vagy a medence szélén, ha van olyan fülbevalód vagy karkötőd, amiről tudod, hogy nem színeződik el tőle a bőröd a napfény hatására sem, és jól tűri a vizes, párás közeget, ugyanakkor a legkevésbé sem balesetveszélyes, a tökéletes összhang kedvéért helyet kaphat a fürdőruhával megalapozott strandos öltözékben.

Nem kell drága, féltett darabnak lennie, színes, fonott dizájnú darabok éppúgy elegánssá tehetik a megjelenést.

A papucs vagy szandál ebben az esetben főként a kényelmet szolgálja, de nem kell lemondani a nőiesebb megoldásokról. A magas sarkú verziókat jobb félretenni, ám a komfortos lapos talpú változatok között úgyszintén akadnak kecses vonalvezetésű fazonok.

Minden apró részlet, egy bokalánc, egy táskára applikált, esetleg hajba vagy csípőre kötött színes kendő, a fürdőruha stílusával vagy mintázatával harmonizáló kaftánruha, illetve a bikinire felkapott túlméretezett ing is a nőies, elegáns megjelenést szolgálhatja a vízparton.

Ha egy szellősen lenge, laza szabású ingben és sortban érkezel a strandra, a lágy esésű felsőt akkor is felkaphatod a fürdőruhára, amikor kijössz a vízből vagy a parton olvasgatsz. A kalap nemcsak az erős napfény ellen nyújt védelmet, hanem stílusos kiegészítője lehet a jól összehangolt szettnek.

A strandviseletek esetében nem annyira a szabáson, sokkal inkább a lágy, finom anyagokon, a színek és minták harmóniáján, valamint az izgalmas textúrákon van a hangsúly, és mivel a kényelem éppúgy fontos, nem kell elzárkózni a bővebb, hosszabb fazonú kaftán- és lepelruháktól sem.

A megkötős darabokkal egyébként a derekadat is kiemelheted anélkül, hogy fullasztó lenne az öltözéked a nagy melegben.

Egyik-másik strandruha olyannyira nőies és stílusos, hogy este, a bárban is megjelenhetsz benne, ha egészen más kiegészítőkkel kombinálod.

A fürdőruha kiválasztásának esetében szintén az jelenti az elsődleges szempontot, hogy jól érezd magad az adott fazonban, és feszengés nélkül mozoghass benne.

Számos olyan divatos darab akad a kínálatban, amely trükkösen eltereli a figyelmet a hasról, vagy optikailag nyújtja az alakot, esetleg zavaró merevítések nélkül emeli meg a melleket, ráadásul olyan kivágásokkal rendelkezik, amelyek a legkevésbé sem közönségesek.

Minden testalkat számára akadnak előnyös, mégis különleges darabok, és a kiegészítőkkel még inkább feldobhatod az összképet.

A jól összehangolt, nőiesen elegáns megjelenés a strandon elsősorban a léleknek fontos, hogy úgy érezhesd, igazán önmagad vagy, és felszabadultan élvezhesd a nyár örömeit. Az Instagramon könnyedén fellelhetsz olyan divattippeket, melyeket nem modellalkatú nők prezentálnak, így abszolút szembetűnő lehet számodra, hogy nem a sziluett formája határozza meg a nőiességet. Ez a kisugárzás még erősebb, ha jól érzed magad abban, amit viselsz, és helyén van az önbizalmad.

A magabiztos, stílusos és elegáns megjelenés nem a testalkaton múlik, a nőies összképet pedig az sem rombolja le, ha itt-ott már nem feszes a bőr, ezért bátran elengedheted a testeddel kapcsolatos negatív gondolatokat, hogy maximálisan átadhasd magad a nyári élményeknek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés