Kellően meleg, mégis csinos télikabátok, amelyek nem áldozzák fel a stílusos megjelenést a praktikusság oltárán. Árakkal mutatjuk a legdivatosabb fazonokat.

hirdetés

Meleg télikabátok árakkal, lelőhelyekkel

Habár a hideg idő egy kicsit megkésve érkezett el idén, s azóta is csak be-bekopogtat az ajtón, a télikabátok már a legtöbbeknél előkerültek a szekrény mélyéről. Általában az ember nem egyetlen szezonra választ kabátot, hiszen nem kis összeget kell a boltban hagyni egy-egy meleg, csinos darabért. Ennek ellenére sokan keresik az aktuálisan divatos, trendi fazonokat, illetve arra éppúgy figyelnek, hogy évről évre több verzió és stílus kerüljön a személyes ruhatárba.

Idén a sportos és az elegáns, nőies darabok ugyancsak helyt kaptak a kínálatban. A pufidzsekik visszatértek a népszerűségi lista elejére, miközben a sikkes műszőrme kabátok újra virágkorukat élik. A galériában összegyűjtöttük a legmenőbb 2023-as kabátokat, árakkal mutatjuk, hogy milyen fazonokat érdemes keresni az üzletekben.

 

A megfelelő télikabát kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. A vastag anyag gyakran egyet jelent a sziluett elrejtésével. Ám szerencsére nem lehetetlen olyan fazonokra bukkanni, amelyek nem rombolják le totálisan a nőies összképet.

A vastag, tömött kabátokban alkati adottságoktól függetlenül bárki nézhet ki úgy, mint egy Michelin baba, azonban a mai divat sokkal kegyesebb a stílusos megjelenéssel szemben. A gyártók és a márkák nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a kabátok ne tegyék tömbszerűvé és alaktalanná a sziluettet.

Célszerű a karcsúsított, övvel vagy megkötővel szűkített fazonok között válogatni, persze a klasszikus rövid pufidzsekikről sem kell lemondani. Ami a szabás mellett a legfontosabb szempont a vásárláskor, hogy meddig ér a kabát hossza. Rövid kabátoknál lényeges, hogy ne a csípőt, vagy épp a legszélesebb területet hangsúlyozza az anyag vége. Inkább legyen rövidebb vagy hosszabb a fazon. Hosszú kabátok esetében a térdig érő vagy alacsony termet esetén a bokáig érő darabok vihetik félre a nőies megjelenést.

Az idei kínálatban tulajdonképpen bármilyen stílus és fazon megtalálható, a repertoár izgalmas és stílusos darabokat rejt magában. Arra azonban mindenképpen gondolj, hogy nem minden a divat, hiszen egy télikabát nem kis beruházás, nem feltétlenül éri meg bevállalni a megfázást a trendi megjelenés érdekében.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés