A kétezres évek elején rengeteg furcsa, bizarr trend hódított. Voltak teljesen haszontalan ruhadarabok, melyeket még manapság sem teljesen értünk. Ilyen volt a keskeny sál, ami minden nőnek – sőt, sok férfinak is – ott lógott a nyakában, mégsem volt semmi funkciója.

hirdetés

A nosztalgikus fazonok továbbra is hódítanak, ezért egyre több múltbéli divatelemet gondolnak újra a tervezők. Az elmúlt szezonokban leginkább a nyolcvanas-kilencvenes évekből mazsoláztak, és természetesen a diszkókorszak csillogó, bohém fazonjai sem maradhattak ki a felhozatalból.

Ám viszonylag kevés divatelemet emeltek át a húsz évvel ezelőtti trendek közül, nem véletlenül. A kétezres évek elején számos őrült, hordhatatlan kreáció látott napvilágot, melyeket legszívesebben mindenki elfeledne. Akkoriban a csillogó, fodros, feliratos divatelemek voltak a legnépszerűbbek, amiket többnyire eklektikus stílusban, rengeteg kiegészítővel feldobva viseltek a nők. Mígnem egy napon felbukkant a keskeny sál, ami erősen hajazott a költők által viselt selyemkiegészítőre.

A vékony sál egyik sikkes nő nyakából sem hiányozhatott húsz évvel ezelőtt

A vékony sál cirka húsz évvel ezelőtt valódi must-have darab volt, ezért egyik híresség nyakából sem hiányozhatott. Valódi funkciója nem igazán volt, hiszen keskeny kialakítása miatt cseppet sem melegítette a nyakat, viszont nyaklánc helyett tökéletesen működött kiegészítőként. Afféle divatesszencia volt, ha meg kellett bolondítani az öltözéket valami kis színfolttal, különleges mintázattal, esetleg stílusos hanyagsággal.

A sálak színben mindig elütöttek a szereléstől, sokszor tartalmaztak valamilyen mintát, díszítést, esetleg csillogó fonalból készültek.

Anne Hathaway minden trendet kipróbált sok évvel ezelőtt, ezért a vékony sál sem hiányozhatott a repertoárjából. A színésznő szívesen viselte farmeres összeállításokkal vagy melegítővel.

 

Lindsay Lohan a kétezres évek elején valódi stílusikonnak számított, ezért sokan merítettek ihletet a harsány, feltűnő összeállításaiból. A színésznő is kipróbált mindent, amire valaha rásütötték, hogy divatos. Rajongott a keskeny sálért, melyet szívesen összeboronált még plüssmelegítővel is.

 

A keskeny sál legnagyobb rajongója Kate Moss, aki manapság is gyakran kombinálja bohém felsőrészekkel, ingekkel. A modell vagány, eklektikus öltözködésébe jól passzol ez a kiegészítő, tőle sosem hat feleslegesnek.

 

Bár a vékony sálnak nem sok haszna van, időként mégis felbukkan a divatban. Az őszi trendek között még nem tudta megvetni a lábát, ám a bátrabbak már kísérletezgettek a kiegészítővel, így lehet, hogy hamarosan egész divathullám indul el a hatására.

 

Kiemelt kép: Dave M. Benett, James Devaney / Getty Images. 

Képek a cikkben: James Devaney, L. Cohen, Dave M. Benett, Alex Moss, Melodie Jeng / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés