A horgolt felsők divatja a hatvanas-hetvenes években gyökerezik. A hippi stílus hamar felkapta a gyakran falatnyi anyagból készült holmikat, melyek nőies kialakításukkal a fiatal lányok kedvencei lettek. Hosszú idő után ismét középpontba a horgolási technika, ami idén már nem csak a topokra jellemző.

hirdetés

A hatvanas-hetvenes évek színes stílusforgatagában könnyedén helyet kaptak a sokszínű horgolt felsők, melyek olykor provokatívak, máskor pedig bájosan sikkesek voltak. Az anyag jól szellőzött, így nyárra ideális viseletnek számított. A színes, minták verziók óriási népszerűségnek örvendtek akkoriban, idővel a strandivatban is kiemelt helyet foglaltak el.

Főként a hasvillantós, apró pánttal megkomponált kreációk számítottak jolly jokernek, ezt a nők legtöbbször laza szoknyával, farmernadrággal, esetleg lezser nadrággal variálták.

Felpezsdíti a trendeket a horgolt divat

A horgolt felsők valódi klasszikusok, melyek megadják a szerelés báját. Önmagukban is roppant látványosak, nem kell őket más, feltűnő divatelemmel feldobni. Már egy szimpla farmerral, és natúr árnyalatú kiegészítőkkel kombinálva magára vonja a figyelmet.

 

A trend apránként elérte a ruhákat, és most már számtalan horgolt darabbal találkozhatunk az üzletek polcain. Mivel némileg átlátszó, átsejlő anyagról van szó, a speciális fehérneműről nem feledkezhetünk el.

 

A horgolt darabok a hippikorszak örökségei, ezért a bohém retró irányzatokból nem maradhatnak ki a színes, csíkos kreációk. Ezek a darabok vidámak, feltűnőek, elég, ha egy szimpla nadrággal vagy csinos szoknyával variálod őket.

 

Az apró topok nem a legvisszafogottabb darabok, mégis bekerülhetnek a ruhatárba. Ha kedveled a merészebb stílust, akkor rövidebb nadrággal, szoknyával kombinálhatod, ám a szolidabb megjelenés sem lehetetlen velük. Ebben az eseten hosszabb nadrággal egészítsd ki a szettet.

 

A horgolt darabok remekül megállják a helyüket a különféle stílusokban, lehetnek egészen modernek vagy vagányak, esetleg bohókásak. A rojttal kiegészült holmik az utóbbiba tartoznak, hiszen magukon viselik a hetvenes évek lenyomatát.

 

A trend átterjedt a kiegészítőkre is, az apró sapkák, vékony kendők mellett már táskákat is készítenek ezzel a technikával. Bár tény, hogy az apró retikülök inkább hasonlítanak a gyerektáskákra, a nagyobb fazonokkal azért simán elmennénk bevásárolni.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

Képek a cikkben: Bellocqimages/Bauer-Griffin, Christian Vierig, Raimonda Kulikauskiene, Jacopo Raule, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés