Visszatértek a hatvanas évek divatos fazonjai, melyek az utcai öltözékbe csempészik a klasszikus, nőies eleganciát. A népszerű fazonvariációk a Salvatore Ferragamo műhelyében születtek újjá, egyszerűségükkel pedig garantáltan mindenkit levesznek a lábukról.

hirdetés

Már megszokhattuk, hogy az olasz divatmárkák élén járnak, ha kifinomult nőiességről van szó. A kollekcióik darabjaiban mindig van egy pluszesszencia, amitől egyedivé, semmivel sem összetéveszthetővé válnak mind a ruhák, mind a kiegészítők. A letisztult szabásokat jó érzékkel elegyítik a feltűnő kiegészítőkkel és díszítőelemekkel, és pontosan ettől válik mindig annyira frissé az összkép.

Ebbe a sorba nagyszerűen illeszkedik a Salvatore Ferregamo, ami az egyik legnagyobb múlttal rendelkező olasz divatház. A márka eredetileg cipőket, táskákat, és más, bőrből készült holmikat árult, ám manapság már rendelkeznek női és férfiruha-kollekcióval.

A hatvanas évek divatos fazonjai még mindig tudnak újat mutatni

A tavaszi-nyári gyűjtemény minden kreációja magában hordozza az olasz életérzést, és a zsigeri nőiességet, ami a mediterrán ország hölgyeire kifejezetten jellemző. A kollekciókkal sosem okoznak csalódást, még az oversize, lezser fazonokat is képesek nőies, letisztult formában megjeleníteni.

A legújabb repertoárhoz a hamisíthatatlan olasz elegancia jelentette az inspirációt. Ezért megújult formában térnek vissza a hatvanas évek divatos fazonjai. Megelevenednek a miniruhák, a légies kaftánok, a lenge kendők és a hatalmas napszemüvegek.

A hatvanas éveket a nőies fazonok uralták, ám a lezserség, hanyagság is jelen volt, különösen a hétvégi, tengerparti szettekben. A ruhák már nem követték minden esetben a test vonalait, ugyanakkor sokkal rövidebbek, merészebbek lettek. A magas sarkú cipők és a különleges kiegészítők hódítottak, melyek a megjelenés kvintesszenciái voltak.

Ezt a sikket hozta most vissza a Salvatore Ferragamo. Könnyed, légies holmik uralják a tavaszi-nyári felhozatalt, melyeket kényelmes magassarkúval, csinos retikülökkel és nyakláncokkal, illetve kendőkkel boronált össze a márka.

Színek tekintetében a visszafogottság uralkodik, a klasszikus elegancia érdekében ugyanis a naturális színpalettánál maradt az olasz divatház. A vidámabb tónusok sem hiányoznak a kínálatból, amiket főként a díszítőelemek és kiegészítők emelnek be a kollekcióba.

A kampányfotókon szinte megelevenedik a hamisíthatatlan olasz életérzés, és kézzel fogható a nosztalgia. A hatvanas években sok tehetősebb olasz család akár több hétre vagy hónapra is leköltözött a tengerpartra a nyári időszakban, és a hotelekkel tarkított nyaralóövezetekben felpezsdült a társasági élet. Ennek hangulatát kelti életre csodás ruháival és divatfotóival a márka, mely nem a feszes, kimért eleganciát, hanem az élet élvezetét helyezi előtérbe könnyed, egyszerű, mégis szuper nőies kreációival.

Nagy kedvenceink az apró kendők, melyeket a modellek nyakukra tekerve és a fejükre kötve is viseltek. A hatvanas években nagyon kedveltek voltak ezek a vékonyka sálak. Akkoriban a gondosan belőtt, dúsra szárított vagy hajvégi hullámokkal megbolondított frizurájukat védték a nők ezekkel a könnyed anyagokkal a tengerparti széltől, de a vékony nyaksálak a vacsorához viselt elegánsabb öltözékekhez is előkerültek.

 

A nosztalgikus hangulat, az olasz életérzés, valamint a nőiesség finom keveréke határozza meg az új kollekciót, amelyben felsejlenek a hatvanas évekre jellemző zsákfazonú miniruhák, kötött és horgolt anyagok, a színes és letisztult selyemkendők, a tengerparton divatossá vált elegáns rövidnadrágok, valamint a kis kockasarkú topánkák. A felvételeket Hugo Comte fotós készítette.

 

Kiemelt kép: Pietro S. D’Aprano / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés