Tény, hogy a hátizsák az egyik legpraktikusabb kiegészítő, ám az , hogy mennyire nőies, gyakran vita tárgya. A nagy pakolási térrel rendelkező sportos táskákat valóban nem a finomság, elegancia jellemzi, ám az új generációs hibrid retikülökre ez már nem igaz. A városi, utcai stílusba ma már sokféle fazon beültethető, sőt, a nőies hátra kapható táskák sem mennek ritkaságszámba, melyek gyakran átmenetet képeznek a dizájnos retikülök és a pakolható szütyők között.

hirdetés

A hátizsák már jó ideje kering a divat vérkeringésében, és már nem csak a sportfelszerelés tárolására alkalmas darabok, vagy a turistazsákok jelentik a kínálatot. A kilencvenes években a nagy pakolós táskák mellett megjelentek az egészen aprócska hátizsákok, melyekbe csak a legszükségesebb dolgokat vihette magával az ember lánya. Ezeket már határozottan nem kirándulásra tervezték, sokkal inkább egy menő, kicsit extrém divatkiegészítőnek szánták, ami jól mutat akár egy partiszereléshez társítva is.

A hátizsáktrend ezek után tovább dübörgött, a praktikus pakolós darabok mindig felbukkantak valamilyen formában. Idővel a nagy márkák is kivették a részüket az irányzat formálásából, és sorra ontani kezdték magukból a luxushátizsákokat. Mára létrejött egy olyan vonal a hátizsákok divatját illetően, mely kifejezetten a nőies, modern fazonokat részesíti előnyben, melyek akár még blézer mellé is felkaphatók.

Modern, nőies megjelenést garantál a divatos hátizsák: színekből nincs hiány

A tavaszi divatot szintén különféle hátitáskák gazdagítják, melyek többféle színben, mintában, méretben és nem utolsósorban stílusban fordulnak elő. Vannak, amelyek kifejezetten a sportos stílust támogatják, míg más darabokra inkább a letisztultság, elegancia a jellemző.

 

A hátizsák alapvetően egy laza darab, ám nem csupán a lezser szettekkel házasítható. Bár a magassarkúval nem ápol feltétlenül közeli barátságot, az elegánsabb lapos talpú cipőket remekül kiegészítheti a hátitáska. A letisztult fazonok szuperül kombinálhatók például blézerrel, egészruhával vagy inggel.

A felhozatal igazán színes, rengeteg vidám darabot találhatsz az üzletekben. Mintákból sincs hiány, a szezon kedvence, a virágminta még a legegyszerűbb táskákat is képes megbolondítani. Többféle méret gazdagítja a kínálatot: akadnak nagy, pakolós darabok, ám az egészen kicsi hátra vehető retikülök éppúgy előfordulnak. A tervezők változatos pántokkal látták el az efféle darabokat, így válltáskaként úgyszintén viselhetők.

A hátizsákot különféle díszítőelemek gazdagíthatják, ám ezek nélkül is nőies lesz. Idén nagyon felkapottnak számítanak a láncok, melyek a hátitáskákon szintén helyet kaptak. Ettől csak még vagányabb, modernebb hatást kelt az összhatás.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés