Az őszi-téli szezon egyik legnehezebben orvosolható divatproblémája az, hogy a csinos, meleg sapkák könnyedén tönkreteszik a reggel gondosan belőtt frizurát. A december közeledtével azonban már kevesen mernek elindulni otthonról a meleg kiegészítők nélkül, így köztes megoldásra kell hagyatkozni. A leginkább frizurakímélő lehetőség a fülvédő viselése, ami legalább a füleket megóvja a hideg széltől.

hirdetés

Trendi és hasznos a fülvédő, de hogy lehet nőies?

A fülvédő praktikus kiegészítő hűvös időben, hiszen megóv a hidegtől, valamint a széltől is védelmez. A legnagyobb mínuszokban is tökéletes választás lehet, ráadásul a frizurát sem teszi tönkre, és manapság újra divatos. Azonban érdemes odafigyelni néhány dologra, hogy ne legyen gyerekes kisugárzása a gondosan komponált szettnek.

 

A tipikus pufi fülvédő inkább infantilis divathóbortnak tűnhet, semmint nőiesnek. Egy színes, bolyhos darab valóban némileg kislányos megjelenést kölcsönöz, azonban pár apró trükkel könnyedén nőiessé tehető.

Ha a fülvédő színe passzol más kiegészítőhöz, legyen az kesztyű vagy táska, akár egy csinos bakancs, máris sokkal sikkesebb hatást kelt. A legjobb, ha az egész szerelés egy szín különböző árnyalataira épül, és ebből nem lóg ki különösebben a fülmelegítő sem.

 

Nem csak a tipikusan kislányos plüss darab kapható, elképesztően sok mintában és formában megtalálható már az áruházakban ez a sokoldalú kiegészítő, ami új színt vihet az öltözékedbe, és stílusesszenciaként is jól működik. Ha reggel kötött pulóverben indul el valaki otthonról, érdemes egy kötött anyagra hajazó fazont választania mellé, így az összhang garantálja a stílusos megjelenést, fülvédő ide vagy oda.

 

Nem csupán ez a pufi forma választható. A hajpántra hasonlító fülvédők a téli időszak egyik legdivatosabb darabjai. Mindenféle színben és mintában, különböző díszekkel kaphatók ezek a típusú fejpántok. Aki nincs kibékülve a fülekre applikálható tappancsokkal, választhatja ezeket a finomabb, visszafogottabb darabokat is.

 

Ezeket úgyszintén érdemes az egyéb kiegészítőkkel összhangban kombinálni, különösen jól mutat, amennyiben a sál is hasonló anyagból és színből készül, de ha az öltözékben köszön vissza a fülmelegítő színe, azzal sem lehet mellélőni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: