A bézs, vagy, ha úgy tetszik, teveszőrszínű kabát olyannyira megvetette lábát a divatban, hogy muszáj helyet szorítani neki a klasszikus, örökzöld darabok között.

Az elmúlt években különféle kabátirányzatok jöttek és mentek, ám a teveszőrszínű szövetkabátok mindeközben töretlen sikernek örvendtek, és úgy döntöttek, maradnak még – legalábbis a tavaszi szezonig mindenképp fellelhetőek lesznek.

Népszerűségük titka talán nem is annyira letisztult küllemükben, hanem az egyszerűségükből adódó, sokoldalú kihasználhatóságukban keresendő. A most divatos bézs, teveszőr-, homok- és világos földszínű megoldások egyenes, hosszított szabásúak, zakóstílusú gallérral, néha pedig övvel ellátva.

Tény, hogy kabátot ennyiszer még nem fotóztak le az utcán, és talán már nincs olyan divatblog, mely ne szentelt volna kiemelt figyelmet ennek a visszafogott, mégis számtalan stílusban helytálló darabnak.

Hogy miért rajonganak érte ilyen sokan? Nem is kell fejtegetni: nemcsak megfűszerezi, hanem nőiességével és klasszikus vonalaival megkoronázza az öltözéket.

Viselhető sportosan, nőiesen és elegánsan, társítható élénk vagy natúr színekhez, de még a fekete szerelést is feldobja.

Edzőcipővel és tűsarkúval is menő, ráadásul a mindennapi és az extrém trendekben egyformán otthonosan érzi magát.

Akár az üzleti stílus, akár a finom elegancia vagy a lezser megjelenés áll hozzád közel, a teveszőrszínű kabát éppúgy kulcseleme lehet az öltözékednek.

Kora tavasszal sokféleképpen variálható, hiszen melegebbé teszi a változékony időhöz még túlságosan könnyed szetteket.

Főkép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés