A bőrhatású dzseki nyár végén minden évben előkerül, hiszen a sikkes darab az átmeneti szezon legkönnyebben kombinálható kreációja. Roppant egyszerű rétegezni, és még a szimpla fehér póló és farmer kombinációját is képes izgalmassá varázsolni. Idén többféle fazon is kering a divatban, mutatjuk a legnagyobb kedvenceket.

hirdetés

A bőrhatású dzseki varázserejét senkinek sem kell bemutatnunk. A kreáció valamilyen formában évtizedek óta megjelenik az aktuális trendek között. Lehet hosszú vagy rövid, nem számít, mágikus erejével minden szettet felpezsdít. A klasszikus fekete mellett apránként megjelentek a színes verziók, melyek nőiesebbé, csajosabbá teszik az összképet.

Mindennel jól mutat a bőrhatású dzseki: ezek a legnépszerűbb fazonok ősszel

Az őszi divatból sem hiányozhat a felkapott kedvenc, a bőrhatású holmik népszerűségének köszönhetően számos formában jelenik meg. Akadnak elegáns, letisztult fazonok, ám a lazább, vagányabb kreációk sem hiányozhatnak a kínálatból.

Blézer

A bőrhatású blézer valódi alapdarab, könnyű kombinálni, és remekül mutat farmerral, fehér inggel vagy egyszerűen, garbóval összeboronálva. Kiegészítheti az egészruhákat, ám ebben az esetben érdemesebb szaténhatású darabot választani.

Ingkabát

Az ingkabátok eddig is megjelentek az őszi öltözködésben, ám a kockás, vastag szövetből szabott darabokat a bőrhatású felsőrészek váltják. Az egyenes szabású holmi jó barátságot ápol az elegáns és a sportos fazonokkal.

Rojtos

Tombol a vagabondőrület, a trend pedig az utcai divatot is elérte. A rojtok megjelennek a táskákon, egyéb kiegészítőkön, és a kabátokról sem hiányozhatnak. A vagány dzsekik könnyen beilleszthetők a megjelenésbe. Ha még bohémabbá tennéd az összképet, viseld kalappal, bokacsizmával és hangsúlyos ékszerekkel.

Motorosdzseki

A vagány motorosdzsekit senkinek sem kell bemutatni, hiszen a fazon évek óta jelen van a divatban. Az egyik legsokoldalúbb variáció, ami a cipzáraktól és a szabástól válik különlegessé. Viselheted szoknyával, nadrággal és esetleg egészruhával. A vagány dzseki nem ellensége az eleganciának, még a romantikus, fodros ruhákat is képes izgalmassá varázsolni.

Bomber

A szezon egyik nagy vissztérője a bomberdzseki. A vízhatlan anyagból készült verziók már eddig is jelen voltak az őszi divatban, ám most tovább bővül a paletta a bőrhatású dzsekikkel. Főként az oversize holmik számítanak felkapottnak, melyeket könnyű kombinálni és remekül kiegészítik a lezser szetteket.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Raimonda Kulikauskiene, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés