Ezek a tavaszi szettek hiába divatosak, durván lerombolják a nőies megjelenést, az előnytelen fazonpárosítások ráadásul aránytalanná teszik a sziluettet.

hirdetés

A tavaszi időszakban legalább olyan fontos szerepet játszik a réteges öltözködés, mint a téli szezonban, hiszen a változékony időjárás szeszélyeihez kell igazodnia a szettnek. A lehetőségek tárháza rendkívül izgalmas az idei divat repertoárját tekintve, azonban hibázási lehetőség is bőven akad a hétköznapi szettek összeállításakor. A réteges outfitek és a szimpla, egyszerű kombinációk is könnyedén lerombolhatják a nőies összhatást, ha előnytelentül tagolják az alakot. Három olyan klasszikus fazonpárosítást mutatunk, amelyeket jobb elkerülni a következő hónapokban.

Előnytelen tavaszi szettek: ezeket a fazonpárosításokat kerüld

Kabát és maxiszoknya

A jó idő elérkeztével a szoknyák gyakrabban előkerülnek a szekrényből, a hűvös reggelek és esték miatt azonban sokszor praktikusabbnak bizonyulnak a hosszabb, maxi verziók. Természetesen a tavaszi időszak elején még a kabátokat sem nélkülözhetjük, ez a párosítás pedig máris egy óriási hibalehetőségre hívja fel a figyelmet. Az idei szezon abszolút a hosszú szoknyák köré építi a sikkes megjelenést, ahogy a francia nők kedvenc darabja, a ballonkabát sem tűnik el a színről. Ezek a népszerű fazonok alapvetően jólmutatnak együtt, amennyiben előnyösen tagolják a testvonalat.

A hosszú kabát és a maxiszoknya párosa tehát nem feltétlenül nyomja össze az alakot, az arányok eltalálásával abszolút alkalmazható. Viszont abban az esetben, ha a kabát jóval rövidebb a szoknyánál, máris másként mutatnak egymás mellett a divatos darabok. A hosszú szoknya csak akkor mutat jól hosszú kabátokkal, ha a kabát hossza legalább a szoknya aljáig ér, maximum kétujjnyival felette végződik. Ebben a formában azonban kifejezetten alakromboló hatást kelt a trendi párosítás.

A kabát a lehető legrosszabb helyre tereli a tekintetet, kontrasztot teremt a lábszárközépnél, amitől optikailag szélesebbnek, tömzsibbnek tűnik az alak. Ha nem elég hosszú a kabátod, válassz inkább derékhangsúlyos, rövid fazont a maxiszoknyák mellé.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Oversize felső és széles szárú nadrág

Az oversize ruhadarabok trendje továbbra sem hagy alább, ami önmagában nem baj, hiszen a bő szabás nem feltétlenül előnytelen. Na persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kombinációkban tűnnek fel a bővebb fazonok. A széles szárú farmerek egyre népszerűbbek, ezért most sokan esélyt adnak a lezserebb, lazább nadrágoknak, amelyek roppant előnyösek tudnak lenni a megfelelő összeállításban.

Az alakromboló hatás csupán akkor jelentkezik a két divatos darab esetében, amennyiben összekerülnek a szettekben. Amikor a hosszú, bő felső rálóg a nadrágra, és ezzel eltakarja a derékvonalat, optikailag rövidebbnek tűnnek a lábak, a törzs vonalait pedig széthúzza a lezser szabás. Noha mindkét ruhanemű divatos most a szezonban, az összkép határozottan előnytelen lesz.

Ezt a hibát egyébként nagyon könnyű kiküszöbölni, ugyanis ha betűröd a bővebben szabott felsőt vagy inget, és egy övvel a derékvonalra tereled a hangsúlyt, egészen más fényben tündököl majd a hétköznapi szett.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Hosszú blézer és maxiruha

A hosszú, tavaszi kabátként is funkcionáló blézerek szuperül mutatnak farmernadrágokkal vagy miniszoknyákkal, ám a maxiruhák mellett nem feltétlenül előnyösek. A hosszú ruhák általában finom ívben szélesednek, a blézer alja pedig épp a legszélesebb területre helyezi a kontrasztot. Ebből adódóan az alak sokkal tömörebbnek és szélesebbnek tűnik, ráadásul optikailag a magasságból is levesz jó néhány centit ez a fazonpárosítás. Ha a színekben látványos eltérés van, az alakromboló hatás még inkább érvényesül.

A tavasszal rendkívül praktikus és divatos maxiruhákat viseld inkább hosszú kabátokkal vagy kardigánokkal. Ha ragaszkodsz a blézerhez és az elegáns összhatáshoz, válassz röviden szabott, derékig érő fazont. A hosszú blézerek esetében még az sem feltétlenül megoldás, ha karcsúsított a szabás, ugyanis a felöltő hossza határozza meg az eredményt.

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés