Az ujjatlan kis topok minden nyáron előkerülnek, és valljuk be őszintén, általában nem sok meglepetést okoznak. Idén azonban, a retró divat virágzásának jegyében, néhány izgalmas újítással számolhatunk, melyek változatosabbá és nőiesebbé teszik a kínálatot.

hirdetés

A nyári kollekciók igazán eklektikusnak ígérkeznek, a hatvanas évektől kezdve napjainkig, szinte minden jelentős divatkorszak stílusjegyeit felvonultatják. Ez a kavalkád végre a topokat is felrázza az egyhangúságból, a csinos darabok hatására pedig sokan kimozdulhatnak megszokott komfortzónájukból.

Divatos nyári topok körképe: 5 trend, ami uralja a felhozatalt

Igaz, nehezebb most olyan ujjatlan felsőket találni, melyek legalább derékig érnek és nincsenek minden oldalról mélyen kivágva, de azért nőies darabokra bukkanni sem lehetetlen. Akadnak szolidabb, és persze, kicsit kacérabb darabok, de egy dologban mind megegyeznek, hogy a korábbiakhoz képest izgalmasabb részletmegoldásokkal rendelkeznek.

A hetvenes évekből a kötött és horgolt anyagú topokat rántja vissza a divat, de a nyolcvanas-kilencvenes évek kedvenc húzózsinóros, illetve gumírozással ráncolt megoldásai is visszatérnek a palettára.

 

A crop fazonok kissé elszabadultak, így minden rövidebbnek tűnik a kelleténél, viszont balanszként megjelentek a finom anyagú, blézer alá is felkapható felsők, nyakpántos megoldással. A fodor és a csipke éppúgy, mint tavaly, most is uralja a kínálatot, de a deréknál megkötős topok is felkerültek a kedvencek listájára. Hogy könnyebb legyen a döntés, a legfelkapottabb trendjegyek alapján válogattuk össze az idei kollekciókban gyakran előforduló darabokat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés