A romantikus stíluselemek, akárcsak a hímzés, a fodor, a virágrátét vagy a csipke, idén visszatérnek a nyári divat kedvencei közé.

hirdetés

Lehet horgolt, azsúrozott, csomózott varrott vagy vert csipke, ez a díszítőelem minden formában megjelenik a nyári divat színterén. Már tavasz óta megfigyelhető, hogy a klasszikus nőiesség kelléktárából szemezgetnek a trendek, ám most még inkább felerősödni látszik ez az irányvonal.

Nem csak az elegáns ruhadarabok és kiegészítők jelennek meg az utcai stílusokban, a rusztikus, romantikus hangulatú elemek éppúgy átszövik a divatkínálatot.

Minden formában megjelenik a csipke: a nyári divat nagy kedvence sokoldalúan nőies

A csipkés ruhaneműkről általában a nőies alkalmi darabok vagy alsóneműk, hálóingek jutnak eszünkbe, de a hagyományos népi öltözékek, valamint a vidéki stílus báját megidéző rusztikus irányzatok is bőven szolgáltatnak inspiráló példákat. Tulajdonképpen ezek az alapkövek adták az ihletet az idei trendhez, a csipke minden formában felbukkan a nyári divat palettáján.

Volt idő, amikor a vagány lazaság, a vagabond, hobo sikk került előtérbe a romantika kapcsán, ám ezúttal a klasszikus nőies stíluselemek kapnak hangsúlyt. Ez a főcsapás a fazonokban, szabásvonalakban, a lágy és vidám színvilágban, valamint a díszítésekben, mintázatokban és a kiegészítőkben ugyancsak tetten érhető.

Noha a klasszikus nőiesség soha nem megy ki a divatból, megesik, hogy időnként háttérbe szorul, a mostani szezonról azonban ez a legkevésbé sem mondható el. A virágminták és háromdimenziós virágrátétek mellett a csipkés anyagok, díszítések éppúgy kelendőek, és meglehetősen változatos a felhozatal.

Az áttört, azsúrozott csipkéből készült ruhák üdítő fordulatot jelentenek a mindent megmutató, átlátszó dresszek őrülete után, melyek leplezetlen kacérságukkal a közönségesség irányába vitték el a trendeket.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A lyukacsos csipkéből készült kreációk azonban sokkal diszkrétebbek és kifinomultabbak, hiszen nem lépik át a sejtelmesség határát. Akárcsak tavaly, a hálóingszerű ruhakreációk továbbra is népszerűek, a csipkés selyemdarabok például az alkalmi, elegáns öltözékek között úgyszintén megtalálhatóak, akárcsak az utcai divatban.

A horgolt csipkéből és egyéb technikával készült strandruhák persze, merészebbek is lehetnek, fürdőruha vagy body felett egyaránt viselhetőek a vakációszezonban.

Bár a nyári ruhák színválasztékán most erősen eluralkodott a tisztaságot, frissességet sugalló fehér, azért az élénk és pasztelles árnyalatú csipkedarabokat sem érdemes kizárni a látókörből.

Ha hihetünk az előrejelzéseknek, hőségben nem lesz hiány idén nyáron, de a ruházati márkák azért az enyhébb, szellősebb napokra is gondoltak a rusztikus stílusú csipkés blúzokkal.

A csipkeanyagú kétrészes szettek ugyancsak fellelhetők a kínálatban, melyek közül a legkülönlegesebbek a lenge nadrágkosztümök.

A francia sikk most a régi filmekből inspirálódik, az ötvenes-hatvanas évek fazonjai egyaránt felbukkannak ebben a stílusirányzatban. A csipke persze, elmaradhatatlan részletelem, amit sokféleképpen meg lehet jeleníteni az öltözékben.

Ha a vidéki hangulat bája ragad magával, a rusztikus stílusú blúzokat, csipkés hajpántokat, ruhákat bátran beemelheted a mindennapi összeállításaidba.

A csipkés felső és a virágos szoknya kombinációja a romantikus lelkületűek kedvence lehet a szezonban.

Nem kell teljesen csipkébe burkolózni, néhány részletben adagolva is nőiesebbé, bájosabbá, finomabbá teszi a szettet.

A csipke kortalan és időtálló viselet, ami elképesztő módon fel tudja dobni a nyári divat kelléktárát.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotó: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés