Az idei divat visszatér a klasszikus ruhadarabokhoz, melyek a nőies megjelenés alappillérei. Így a blúz sem marad ki a repertoárból, de jelenlétével nem csak a letisztult öltözékeket támogatja.

hirdetés

A blúz elképesztő múltra tekint vissza, szinte már egybeforrt a nőies stílussal. A hetvenes években a Chanel divatház visszacsiholta eleganciáját, és megszületett az irodista nő alapöltözéke, amely a blézerek, a sálgalléros és lenge anyagú blúzok, valamint a szövetszoknyák nászán alapult.

Ezek a variációk az idei divatba is visszatértek, ám a blúz ma már nem csak az elegancia oszlopos eleme lehet. A vagány, bohém trendek éppúgy támogatják viselését, és persze a retró szabásvonalak is rendre felbukkannak a kínálatban.

A nyári szezon kulcsdarabja a blúz: vagy ezerféleképpen variálhatod

Nyáron a lenge anyagú, puffos ujjú blúzokra számíthatunk, de a sálgalléros verziókat is megőrzik a nőies irányzatok. Az egyszerű átlapolt, megkötős fazonok mellett fodros, csipkés anyagokkal, illetve viktoriánus ujjakkal találkozhatunk. Ám akár díszes, akár letisztult darabról legyen szó, mindegyikről elmondható, hogy sokoldalúan kombinálható.

 

Egy csinos blúz farmerszoknyával, capri nadrággal, retró farmerral éppúgy jól mutat, mint elegáns pliszírozott szoknyával, vagy kosztümnadrággal. Mutatunk néhány dekoratív szettet, ami hűvös és meleg napokon egyaránt remek inspirációval szolgálhat.

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés