A divatikon Alexa Chung legújabb ruhakollekciója egyedi retró stílusával robbant be a legnépszerűbb tavaszi trendek világába. A mindennapokra tervezett, mégis kifinomult és nőies fazonjait nagyon egyszerű és mutatós módon lehet kombinálni.

hirdetés

 

Alexa Chung neve már nem ismeretlen a divat világában, hiszen a 37 éves brit televíziós műsorvezető már tinédzserkorában belekóstolt a modellszakmába, ekkor kezdte el felfedezni a sokoldalú öltözködés rejtelmeit. Napjainkban pedig amellett, hogy íróként publikál, divattervezőként számos népszerű kollekcióval örvendezteti meg a vásárlóit, akik stílusikonként tekintenek rá.

Alexa Chung tavaszi kollekciója a hetvenes éveket idézi

Ez a tavaszi kollekció a szokásostól eltérő módon, nem a megújuló és virágba boruló természet színeit és mintáit hozza el nekünk. Hangulatában és fazonjaiban is a hetvenes évek divatját idézi meg, méghozzá rendkívül bájos és hordható formában. A natúr, földes színek között megjelenik az elegáns mélykék és a jól bevált fekete is. Habár esetenként komorabb az összhatás, mégis frissítően és sikkesen mutatnak a harmonizáló szettek.

David Linch szürrealisztikus Twin Peaks nevű krimi-dráma sorozatát nem véletlenül juttathatja eszünkbe a kollekció. A brit divatguru elmondása szerint, még a Ragyogás című filmben szereplő kosztümök és kárpitok is ösztönző erőként hatottak rá a ruhák tervezése során. A Heathers nevű, kissé sötét humorú filmben szereplő Winona Ryder színésznő stílusából is merített inspirációt.

 

Alexa Chung modern és nőies megvilágításba helyezte a retró fazonokat, így azoknak nincs régimódi hatásuk. A ruhadarabok egyenként is rendkívül divatosak, de szettként érik el igazán a kívánt hatást, bármiféle túlzás nélkül. Ebből kifolyólag, tökéletesen beleillenek az utcai viseletbe is.

Koncepcióját tekintve erősen hajaz a kényelemre, hiszen számtalan olyan praktikus fazon található benne, mint a hosszú kabát, a kötött pulóver, de még egy kertésznadrág is helyet kapott a kollekcióban.

 

A ruhákhoz felhasználta az örök klasszis kockás és csíkos minták különböző változatait, hol szembetűnő, hol visszafogott stílusban. Mellettük apróbb virágok és más részletgazdag formák is megjelennek a szettekben.

 

Nem csak a minták, az anyagok is változatosan bukkannak fel a kollekcióban. A bársony például nagyon jó alapul szolgált többek között egy háromnegyedes ujjú ruhának, és egy rövidnadrágos szettnek is. Fényesen csillogó bőrhatású matériából pedig lezser kiskabát és metálos ceruzaszoknya készült.

Képek: Alexachung.

  • Megosztás:
hirdetés