A változékony tavaszi időjárás olykor-olykor már engedélyt ad a lengébb öltözékeknek. A csinos szoknyák felhozatalából természetesen az alakformáló fazonok sem hiányozhatnak, amelyek trükkös szabásuknak köszönhetően optikailag karcsúsítják a derekat, és elrejtik a kisebb pocakot.

hirdetés

A tavaszi divat elmaradhatatlan elemei a szoknyák. Idén pedig a nosztalgikus divathullámnak köszönhetően különösen sokszor kerülnek elő. Újra hódít a miniszoknya, ám a divat a midi fazonokat sem feledte el. Nagy slágernek számítanak a kétrészes szettek, melyek legtöbbször apró szoknyából és csinos kabátból állnak.

Ám a sokrétű aktuális trendek ellenére sem egyszerű megtalálni a tökéletes darabot. A rosszul kiválasztott szoknya csúnyán összenyomhatja az alakot. Így optikailag rövidebbnek tűnhetnek a lábak, vagy vastagabbnak mutatkozhat a derék, ezt pedig senki sem szeretné. Akadnak azonban rafinált, ámde csinos szoknyák, melyek alakformáló hatással rendelkeznek.

Legfőbb jellemzőik a karcsúsított derékrész, valamint a csípő, a combok és az alhas területén lágyan leomló anyagredők, melyek diszkréten leplezik a kis felesleget. Ezek a fazonok a formás homokóra-arányok megteremtésén fáradoznak, így nem csupán nőiesek, hanem roppant előnyösek is.

Nőies, alakformáló szoknyák: ezek a tavasz kedvenc fazonjai

A karcsúsított fazonok nem csak telt idomok esetén jönnek jól, hiszen a derekat kiemelő szabás mindig praktikus. Tégla- vagy almaalkat esetén szintén szóba jöhetnek, ugyanis optikailag szépen formálják a sziluettet.

Fazonok tekintetében igazán változatos a felhozatal. Bár idén a miniszoknyák vannak reflektorfényben, az egészen apró verziók nem mindenkinek állnak jól. Sok esetben nem formálják előnyösen az alkatot, ezért inkább a kicsit hosszabb verziókat javasoljuk. A pliszírozott kreációk úgyszintén porondon vannak, melyek igazán nett összképet garantálnak.

 

A pliszírozott szoknyáktól sokan tartanak, ám a megfelelő hossz esetén nem szélesítik az alakot, a hosszanti vonalak pedig kifejezetten nyújtják a lábakat. Lezser felsőrésszel, inggel egyaránt jól mutat.

Örök klasszikusnak számítanak az A vonalú szoknyák, amelyek sosem mennek ki a divatból, és hossztól függetlenül jelen vannak a tavaszi repertoárban. Lehet rövid vagy maxi, nem számít, hiszen szépen kiemeli a derekat és elrejti az apróbb zsírpárnákat.

A szoknyák bármilyen szerelés esetén szóba jöhetnek. A most divatos kreációk köztudottan jó barátságot ápolnak az edzőcipőkkel, pólókkal és farmerdzsekikkel, így jöhetnek a lazább szettek minden mennyiségben. Természetesen a romantikus összeállítások sem maradhatnak ki a sorból, tavasszal hódítanak a nőies részletek, így a fodros, puffos ujjú felsőrészekkel remekül fel lehet dobni a megjelenést.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés