A lenge ruhák kényelmes viseletet nyújtanak nyáron, hiszen nem szorítanak, nem vágnak be sehol, és kánikulában is szellősek. Még jobb, ha alakformáló hatással rendelkeznek!

Idén a ruhadivat szinte az összes nőies szabást a keblére ölelte, ráadásul feltűntek a kínálatban azok a romantikus, retró fazonok, melyek rafinált vonalaikkal látványosan karcsúsítják a derékbőséget. Az efféle kreációk különösen a telt alkatú hölgyeknek kedveznek, hiszen kialakításukkal egyensúlyba hozzák az eltolódott arányokat.

Érdemes olyan sziluettekre fókuszálni a választékban, amelyek a derékcsúcsig vagy a derékvonalig szűkülő, onnantól lefelé pedig bővülő szabással rendelkeznek. Gondolatban rajzold át a körvonalát két, csúcsaival egymásra fordított háromszögnek, és ha ruhavásárlásra indulsz, ez a fazonkialakítás lebegjen a szemeid előtt, hiszen elképesztő módon karcsúsít, és tökéletes homokóra alakot formál.

Derékkarcsúsító, átlapolt dekoltázs

Érdemes kicsit a részletekben is elveszni, ha olyan ruhát szeretnél, amely kiemeli a testalkat előnyeit, ám mindemellett a derék és a csípő vonalát is keskenyíti. Az átlapolt dekoltázs az egyik legjobb női fegyver a diszkrét karcsúsításra. Optikailag megemeli a melleket, ugyanakkor karcsúbb derékívet varázsol, és a kis hastáji úszógumikat is jól leplezi.

 

A midi és maxi ruhaszabások könnyed redőikkel a széles csípőt és a vastag combokat is elrejtik, sőt, az egész alakot megnyújtják. A teljes hosszában átlapolt kaftánruhák általában bővülő tölcsér- vagy pillangóujjakkal rendelkeznek, melyek takarásban tartják a vastag felkart, mégis jól szellőznek a nagy melegben.

Nyitott vállszabás körte alkatúaknak

A Carmen-dekoltázs roppant bájos, sikkes és nőies, de ennél több célt is szolgál. Bátran használd ki ennek a ruhafazonnak az előnyeit, ha a csípőd szélesebb a vállvonaladnál, vagyis a testalkatod alapján a körte típusba tartozol.

 

Az egyenes vonalú, nyitott vállszabás diszkréten szélesíti ezt a területet, így egyensúlyba kerülnek a testarányok. A vaskos felkar eltakarására is megfelelő ez a megoldás, amennyiben laza fodrokkal leplezi a kritikus területet.

A derékcsúcs hangsúlyozása

Ha a derékvonal egybeolvad a pocakkal, érdemes a derék legmagasabb pontját fókuszba helyezni, amely a rekeszizom alatt található. A mell alatti szabások úgy karcsúsítják a sziluettet, hogy közben nem emelik ki a hastáji zsírpárnákat.

 

Egy másik optikai csalás is létrejön a derékcsúcs hangsúlyozásával: a mellek sokkal feljebb kerülnek, a test alsó fele pedig hosszabbnak tűnik. Az utóbbinak köszönhetően, a csípőt keskenyebbnek látjuk. A legszuperebb – különösen nagy keblek esetén -, ha V-alakú dekoltázzsal találkozik a mell alatti szabás.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képek: Anthropologie.

  • Megosztás:
hirdetés