Minden divatkorszaknak akadnak olyan vakvágányai, amelyekre, ha valaha rátévedt az ember, később minden bizonnyal letagadja. A kilencvenes évek trendjeinek is megvannak a maga sötét kis foltjai.

hirdetés

A mai retró divathullámot egyértelműen a nyolcvanas-kilencvenes évek inspirációi táplálják, ám ebben az irányzatban is találunk olyan zsákutcákat, melyekben jobb nem elveszni. Bár a korszak népszerű fazonjai közül sokat egy az egyben átemelt a mai divat, néhány botlását azonban újragondolt formában tálalja, vagy éppen nagy ívben megkerüli.

Képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

Bizonyára sokan emlékeznek még a latex testnadrágok, a hálószerű felsők, és az oldalcsíkkal díszített mackóalsók trendjére, melyek nem igazán erősítik a mai múltidéző vonalat, vagy a korábbihoz képest új verzióban bukkannak fel az öltözékekben.

Képek: Edward Berthelot, Melodie Jeng/Getty Images.

Bár az athleisure trend ma éppúgy nagy sikernek örvend, mint a kilencvenes években, elég, ha egy-egy darabbal idézzük meg a múltbéli hangulatát. Az utcai öltözékbe beemelt sportcuccok nem ellenségei a stílusos megjelenésnek, ám nem árt tartózkodni a régi túlzásoktól és divatbakiktól.

Képek: Christian Vierig, Vanni Bassetti/Getty Images.

A régen csótányroppantó és hernyótalpas gúnynévvel illetett lábbelik sem arról híresek, hogy sikkesen variálhatóak. Tökéletesen megidézik a kilencvenes évek hangulatát, mégis valamelyest kilógnak a mai divatból, mely sok szempontból inkább a nőies összhangra törekszik.

A hálószerű mash topok a punk irányzatokban is jelen voltak, ma azonban nem a lázadó stílusokra vannak kiélezve. Melltartó helyett, ujjatlan felsővel, vagy crop toppal érdemes viselni, hogy kevésbé legyen kihívó.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

A cargo nadrágok trendje is feléledt, ez igaz, de a múltbéli, ormótlan fazonokat felváltották a csinosabb, nőiesebb változatok. A rapperek által népszerűvé vált színes szabadidőruhák, melyekhez fényvisszaverő dzseki is tartozott, jobb, ha a múlt homályába vesznek. Ugyanez mondható el a nadrágként viselt, latex testgatyákról is, melyek a legváltozatosabb módokon baltázhatják el az öltözéket, például egy fura szandállal és zoknival kiegészítve.

Képek: Christian Vierig, Mauricio Santana/Getty Images.

A Prince által imádott fodros, zsabós blúz, még egy szimpla mamafarmerral valahogy befurakodhat a képbe, de könnyen giccsessé teszi az öltözéket, ha túlzásokkal tarkítva halmozzuk a kilencvenes évek stílusjegyeit.

Reméljük, hogy az infantilis, plüssfigurás hátizsákok idén nem kerülnek elő a retró módi hevében, hiszen ezt a divatvonalat már a kilencvenes években sem sokan értették.

Képek: Getty Images.

Kiemelt kép: Vanni Bassetti/Getty Images.

  • Megosztás: