Catherine Loewe élete gyökeresen megváltozott, amikor nyolc évvel ezelőtt, egy váratlan fordulatnak köszönhetően, belecsöppent a modellszakmába. Azóta ő a legszebb reklámarcok egyike 50 felett.

A 180 centiméter magas, törékeny testalkatú ügyvédnő álmában sem gondolta volna, hogy egyszer majd olyan nagyszabású divatrendezvényeken fog végigvonulni a kifutón, mint a Paris Haute Couture, vagy a Berlin Fashion Week. Ráadásul mindezt úgy érte el – túl az ötvenen -, hogy korábban sohasem kacérkodott a modellkedés gondolatával. Bár Catherine Loewe története nem egyedülálló a divatszakmában, azért mindenképp filmvászonra kívánkozik.

Képzelj el egy gyönyörű, arisztokratikus kecsességgel és tartással rendelkező nőt, aki élete nagy részében a művészettörténész és jogász karrierjét egyengette, miközben négy gyermeket nevelt fel. Egy napon kamaszlányát kísérte el egy castingra, de ott és akkor ő volt az, akire felfigyeltek.

Eleinte csak kalandvágyból kóstolt bele a modellszakmába, majd annyira megtetszett neki, hogy benne ragadt, és teljesen átszervezte az életét. Ezzel az éles pályamódosítással rengeteg új élményt engedett be a mindennapjaiba, és gyakorlatilag gyökeresen átformálta az életvitelét.

Modellkarrier 50 felett: Catherine Loewe

Alighogy fejest ugrott a divat világába, 2011-ben máris az Out of the Box és a Vanity Fair Italy hasábjain szerepelt egy-egy összeállításban, a magazinfotók után pedig a 2013-as év hozta meg számára az áttörést, amikor a H&M Holiday kampányában olyan modellekkel karöltve vett részt, mint Christy Turlington és Doutzen Kroes.

2014-ben ő nyitotta meg Jean Paul Gaultier show-ját a Paris Haute Couture divathéten. Ez azért is volt emlékezetes, mert legalább húszcentis tűsarkakon kellett végigsétálnia a kifutón, a viselhetetlen cipő pedig kifogott rajta, de nem vesztette el lélekjelenlétét, továbbra is méltóságteljes maradt.

Bár azt gondolhatta azokban a pillanatokban, hogy felsült modellként, mert többször is elesett, végül segítségre szorult, hogy talpra álljon, a közönség végérvényesen beleszeretett bájos kisugárzásába, amikor ledobta cipőit és mosolygósan, harisnyában vonult le az emelvényről.

 

Korábban Carolina Herrera parfümjét és a Sensee szemüvegeit is reklámozta, most pedig a Doce & Gabbana legújabb #BeAQueen sminkkampányában szerepelt Monica Bellucci, Bianca Balti, Joony Kim, és Chiara Scelsi mellett.

Kiemelt kép: Hannes Magerstaedt/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images, Mert & Marcus/Dolce & Gabbana.

  • Megosztás:
hirdetés