Ahhoz, hogy megmoccanjanak a kilók, olyan mozgásformára is szükség van, mely a zsírégető tartományba tornássza fel a pulzust. Ez a dinamikus edzés a kardió és feszesítő pilates-gyakorlatok kombinációja, így nem kell dilemmáznod, mikor melyiket végezd, ha nincs elég időd.

hirdetés

A pilates elsősorban alakformáló hatása miatt népszerű, hiszen az egész testet, sőt, a mélyizmokat is átmozgatja, ezáltal ösztönzi a zsírégetést. Hasonló elveken alapszik, mint a jóga, ám valamivel dinamikusabb annál, ugyanis olyan intenzív, mozgáskoordinációt fejlesztő feladatokból áll, melyek a különféle izomcsoportok működésének összehangolását igénylik.

A gyakorlatok előnye, hogy tónusossá, feszessé formálják a testet, a törzsizmok erősítésével pedig javítják a tartást, az állóképességet, és elősegítik a laposabb hasfal elérését.

30 perc pilates otthon, kardióval felturbózva

Kit Rich személyi edző a pilates alapjait kombinálta a teljes testet átmozgató kardió edzéssel, melyben pörgős és feszesítő szakaszok váltják egymást.

 

Az anyagcsere-működés fokozására, szálkásításra és alakformálásra egyaránt alkalmas ez a feladatsor, és, ha rendszeresen végzed, garantáltan beindul a súlycsökkenés is.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: