A kilencvenes években Winona Ryder karrierje csak úgy szárnyalt. Valóságos ikon volt, akit igazán ígéretes tehetségnek tartottak. A színésznő a divat terén is jeleskedett, követte az aktuális irányzatokat, stílusos rövid hajával pedig trendhullámot indított el. Most, évtizedekkel később ismét bevállalta a korábban rá jellemző fazont, igaz, ezúttal csupán egy fotózás kedvéért.

hirdetés

Winona Ryder karrierje a nyolcvanas évek végén kezdődött, majd 1990-ben szerepelt az Ollókezű Edward című filmben, ami szupersztárstátuszba emelte. A kilencvenes években sorra kapta a jobbnál jobb felkéréseket, miközben stílusával, megjelenésével többtucatnyi fiatal lány számára volt példakép. Winona manapság sem veti meg a vagány stíluselemeket, szereti a bakancsokat, a laza fazonokat, akkoriban pedig főképp ezek a darabok jellemezték az öltözködését.

A színésznő karrierje egy időre megrekedt, nem kapott igazán izgalmas szerepeket, ezért szinte eltűnt. A nagy visszatérése 2016-ban volt, amikor bemutatta a Netflix a Stranger Things című sorozatot. A széria hatalmas sikert aratott, Winona népszerűsége pedig ismét fellobbant. A hírességnek jó érzéke van a divathoz, bár az aktuális trendeket egy saját, egyedi látásmódon keresztül közelíti meg. Ennek ellenére jól kombinálja az egyes darabokat, mindig van valami izgalmas a megjelenésében.

Winona Ryder visszautazott a ’90-es évekbe

A Winona körüli hírverés úgy tűnik, a Marc Jacobs figyelmét is felkeltette, mivel a márka a színésznőt választotta új reklámarcává. A brandtől már megszokhattuk, hogy mindig izgalmas anyagokkal rukkol elő, ám ezzel az új fotósorozattal a kreatív csapat még önmagát is túlszárnyalta.

 

A színésznő az új kézitáskákat reklámozza a felvételeken, melyekhez igazán nosztalgikus körítést alkottak. Előszedték a kilencvenes évek legmenőbb fazonjait, melyeket Winona gyakran viselt. Itt vannak a platformos szandálok, kombinészerű ruhák, szőrmével feldobott kabátok. A retró összhangot a színésznő frizurája teremti meg, mivel a felvételek kedvéért egy rövid parókát kapott fel.

A rövid, tépett fazon sokak számára ismerős lehet, a színésznő ugyanis a kilencvenes években így viselte a haját. Legtöbbször egyenesen, lesimítva hordta a tincseit, melyek egy kicsit mindig hanyag, szélfútta hatást keltettek. Ez a viselet szinte a védjegye volt, sokan másolták akkoriban, arról nem is beszélve, hogy bizonyos időközönként a mai napig feltűnik a trendek között a jól ismert fazon.

 

A színésznő úgy jelenik meg a rövid frizurával és a retró ruhákkal, mintha visszarepítették volna az időben. Bájos arca nagyon keveset változott, a tépett frizurafazon és a szemébe hulló tincsek pedig hitelesen idézik elénk, hogyan festett Winona a húszas éveiben. Olyan, mintha a fotós a múltban örökítette volna meg őt.

A Marc Jacobs új kampánya egy menő időutazás a javából. A színésznő felidézi a kor legkedveltebb fazonjait, és cseppet sem hat tőle idegennek ez a vagány stílus. Winona a hétköznapokban is inkább a lezserebb, formabontóbb kreációkat preferálja, még a vörös szőnyegen is ritkán látni tűsarkúban és estélyiben.

 

Bár a kampányfotókon trükköztek a fényekkel, és egy kevés utómunkán is átestek a felvételek, az látszik, hogy Winona Ryder szinte semmit sem változott. A korábbi stílusához sok szempontból hű maradt, bár manapság finomabban jeleníti meg a vagány elemeket. A kilencvenes években gyakran viselt bőrdzsekit, de a kombinéruha és a tölcsérujj sem idegen a huszonéveskori önmaga számára. Bár a platformos cipők itt túlzóak, a színésznőnél előfordult, hogy bakanccsal kombinált egy csinos szoknyát vagy ruhát.

A képeket Hairley Weil fotós készítette a színésznőről, aki egy világos háttér előtt pózol a Marc Jacobs kilencvenes évek ihletésű darabjaiban. A fénybeállítás és a színhasználat szintén ezt a korszakot idézi meg, így más körítésre, felesleges hűhóra nincs is szükség. Emma Wyman válogatta össze Winona számára a ruhadarabokat, melyek tökéletesen passzoltak korábbi lázadó, kicsit punkos stílusához.

 

Kiemelt kép: Dia Dipasupil / Getty Images. 

Képek a cikkben: Joe McNally, Max B. Miller / Getty Images, Harley Weir / Marc Jacobs. 

  • Megosztás:
hirdetés