Ez a módszer gyorsabb és hatékonyabb ütemben fejleszti az izmokat, az elektromos izomstimuláció nagy segítséget jelent az alakformálás és a narancsbőrkezelés terén, sőt, a fogyást is erősen támogatja.

hirdetés

A gyors és hatékony alakformálás céljából kifejlesztett német módszer lényege az elektromos izomstimuláció. Az izmok a testre helyezett elektródák segítségével az elektromos inger hatására tónusba kerülnek, összehúzódnak. Négy másodperces időközönként váltják egymást a stimulációs és a pihenő periódusok. A stimulációs periódus idején egyszerű gyakorlatokat kell végezni, így növelve az edzés hatékonyságát. Az edzés mozgásanyaga hasonló egy hagyományos konditermi edzés vagy egy aerobikóra alapgyakorlataihoz.

Kép: Getty Images.

 

Az elektromos izomstimulációs edzés során a test izmainak szinte egészét egyszerre ingerlik, így egy 20 perces mozgás hatékonyabb, mint bármilyen edzőteremben végzett több órán át tartó munka. Ennek az az oka, hogy ha több izom dolgozik egyszerre, akkor nagyobb a mozgás energiaigénye, vagyis minél több az egyszerre mozgatott izom, annál nagyobb kalóriafelhasználással jár a mozgás.

Alakformálás rekordidő alatt: elektromos izomstimuláció a topformához

A zsírégetés és az alakformálás szempontjából az elektromos izomstimuláció egyik legnagyobb előnye az edzés intenzitása, ezért a mai rohanó világban ideális mozgásforma azoknak, akik ellenőrzött körülmények között, gyorsan és hatékonyan szeretnék formálni az alakjukat.

Az elektródák a megfelelő helyen és a megfelelő erősséggel stimulálják az izmokat a leghatékonyabb izomerősítés érdekében. Akár négy-öt alkalom után látható a változás. Az izmok feszesebbé, a test formásabbá, arányosabbá válik. A magas anyagcsere-aktivitás az edzés után még órákkal is fennmarad. Helyes táplálkozás és aktív életmód mellett a testsúly tartósan csökkenthető ennek az edzéstípusnak a segítségével.

Jelenleg kétfajta edzésprogram érhető el, melyek különböző módon segítenek hozzá a fogyáshoz. Az erőnléti tréning elsősorban az izomtömeg növelésére fókuszál. Hosszú távon tartós fogyás és a testarányok kedvező átrendeződése lesz az eredmény. A másik edzésfajta az úgynevezett narancsbőr elleni vagy kardióedzés, amivel javul a kötőszövet vérellátása, fokozódik a nyirokkeringés, ezáltal nemcsak a cellulit, hanem annak oka is csökkenthető. Dinamikus, aerob gyakorlatok végzésével kiegészítve rendkívül hatásos a fogyási folyamatok beindításában.

Kép: Getty Images.

 

Az elektromos izomstimulációs edzés olyan izmokat is megmozgat, amit hagyományos tréning esetén csak nagyon nehezen lehet, emiatt rehabilitációban szintén használható. Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód leggyakoribb következménye a hát- és derékfájás, mely a gerinc melletti tartóizmok gyengülésének következtében alakul ki. Az elektromos izomstimulációs edzés kiválóan erősíti a tartóizmokat, így a fájdalom már két-három alkalom után enyhülhet, vagy akár meg is szűnhet, az állóképesség javulása és a vitalitás fokozódása mellett. Emellett stimulálja a gátizmokat, valamint karbantartja a kismedence izomzatát, akárcsak a pilates.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés