A chiamag köztudottan késlelteti az öregedés jeleit, de még a száraz bőr problémáját is orvosolja számtalan hasznos összetevőjével. Pofonegyszerűen készíthető belőle hidratáló, tápláló arcpakolás!

hirdetés

 

Mindig is csodáltam azokat a szépségápolási recepteket, melyek összetevői amellett, hogy megoldást nyújtanak az  igénybe vett bőr számára, még valamely szuperegészséges étel alapjául is szolgálnak. Ebből a szempontból a tápláló pudingszerű finomság hozzávalójaként ismert chiamag is ide tartozik.

Sosem volt ilyen egyszerű a szépülés: így készül a chiamag arcpakolás

A chia a Mexikóban és Guatemalában őshonos aztékzsályának a magja. A szuperélelmiszerként elhíresült terméket nem véletlenül hívják így, ugyanis gazdagon tartalmaz fehérjéket, E-vitamint, antioxidánsokat, omega-3 és omega-6 zsírsavakat, továbbá magas, mintegy 18-30%-os rosttartalmának köszönhetően, tökéletesen megoldhatja a napi ajánlott rostbevitelt.

Ebből kiindulva szédületes az is, amit az arcbőrünkkel tud tenni. Legyen szó az öregedés jeleiről, pattanásokról, tág pórusokról vagy száraz, irritált bőrfelületről, a chia mindet kiüti a sorból, ha gyakran alkalmazzuk pakolásként.

 

A chiamagos arcpakolás otthoni elkészítése hasonlóan egyszerű, mint a desszertváltozata. Összetételét tekintve pedig az elkészítése szinte semmi mást nem igényel, mint chiamagot és vizet.

Ilyen gyorsan és egyszerűen össze lehet dobni az arcpakolást

A chiamag egyik legismertebb jellemzője, hogy ha vízben ázik, néhány óra alatt felszívja a körülötte lévő nedvességet, és nyálkás külső réteget ereszt. Ebből kifolyólag a térfogata is megnő.

Ehhez mérten válassz egy tálkát, tegyél bele két-három evőkanálnyi magot, és öntsd fel vízzel, hogy bőven ellepje a chiát. Amennyiben már nincs az edényben híg állagú folyadék, úgy késznek tekinthető a pakolás. Ezt vidd fel a megtisztított bőrre, óvatosan masszírozd át vele az arcodat, majd legalább húsz perc múltán langyos vízzel öblítsd le. Mivel folyósan ragacsos az állaga, érdemes lefeküdni, amíg hat a csodamaszk.

Ennek a hidratáló receptnek a jótékony hatásai tovább fokozhatóak hozzáadott aloe verával és mézzel.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés