A V magazin 2020-ban visszaidézi a nyolcvanas évek finoman villantós naptárkultuszát. A múltidéző kalendárium igen erős szereplőgárdát vonultat fel, a január-február hónapokat például, Gigi és Bella Hadid teszi emlékezetessé.

hirdetés

Az első szexi naptárak a negyvenes években készültek, melyek nem titkolt céllal, a katonák lelkesítésére is szolgáltak, az efféle kiadványokban szereplő pin-up lányok pedig rekordsebességgel váltak elképesztően népszerűvé, és szerezték meg maguknak a szexszimbólumok halhatatlanságát.

Ez a jelenség sok nő számára jelentett ugródeszkát a színészi karrier és a hírnév felé, hiszen elég volt csak kacér pillantásokat vetniük, illetve sejtelmesen megvillantaniuk egy-egy testrészüket, máris a lábaik előtt hevertek a férfiak, akik istenítették őket.

Bár a nyolcvanas években újra szárnyra kapott a naptárkultusz, a csinos plakát- és naptárlányok zöme a névtelenség homályába veszett, annak ellenére, hogy képeik ott lógtak szinte az összes szerelőműhely és fiúkollégium falán. Ám olyanok is akadtak, akik nemcsak alakjuk és megnyerő arcuk miatt kerültek fel a naptárlapokra, hanem azért, mert már ismertek voltak – gondoljunk csak hazai fronton Bíró Icára, a kártyanaptárak és az évkönyvek koronázatlan királynőjére.

Ilyen egy szexi naptár 2020-ban: Gigi és Bella Hadid indítja az évet

Bár a szexi fotóalbumból művészi kalendáriummá avanzsált Pirelli naptársorozat látszólag véget vetett ennek a vonalnak, úgy tűnik, hogy a villantós plakátlányoknak még nem járt le az ideje. Sőt, a nyolcvanas évek divatirányzatainak fellendítésével, a bevállalós modelleket felvonultató kalendáriumok is visszatértek.

Manapság azonban inkább a híres modellek adják el a naptárakat, és nem fordítva, a koncepció mégis megmaradt: a lányok mutatnak is valamit magukból, meg nem is, ám ezzel az incselkedő attitűddel csak még dögösebbek, mint valaha.

 

A V magazin népszerű modellekkel teszi izgalmassá a hónapok napjait: olyan neveket szerepeltet, mint Gigi és Bella Hadid, Karlie Kloss, Lily Aldridge, Alek Wek, Carolyn Murphy, Hannah Ferguson, Megan Roche, Ruth Bell, Yasmin Wijnaldum, Hailey Baldwin és Grace Elizabeth.

Zoey Grossman fotóin fekete-fehérben, a nyolcvanas évek stílusában jelennek meg a lányok, akik számára Charles Varenne válogatta össze a dögösen hiányos szetteket.

Kiemelt képek: Noam Galai/Wirelmage, Pascal Le Segretain for Victoria’s Secret/Getty Images.

Képgaléria képei: Zoey Grossman/V Magazine.

  • Megosztás: