Híres divattervezőként Stella McCartney rengeteg jeles divateseményen megfordul, mégsem kedveli a puccparádét. Öltözéke mindig nőies és ízlésesen sikkes, a feltűnő divatelemeket azonban kerüli. Letisztult stílusában a nagyestélyik csak ritkán, az elegáns overallok annál sűrűbben szerepelnek.

hirdetés

Az egykori Beatles tag, Sir Paul McCartney lányaként a divattervezőnek meg kellett küzdenie az előítéletekkel a pályája kezdetén. Sokan úgy gondolták, csak a jól csengő névnek köszönheti hirtelen felívelő karrierjét, ám kifinomult kollekcióival rendre bizonyította tehetségét és rátermettségét.

Stella McCartney visszafogott stílusa

Stella McCartney szupernőies estélyi ruháit hírességek és hercegnék is szívesen viselik a puccos eseményeken, míg ő maga a visszafogott elegancia híve. Díjátadókon és gálaesteken gyakran látni őt nőies, karcsúsított overallokban, ruhák közül pedig az egyszerű kis fekete híve. Ha az alakalom megkívánja a nagyestélyit, inkább valami letisztult vonalú, drámai darabot választ.

Az overall a kollekcióiban szintúgy gyakran megjelenik, testhangsúlyos, mégis egyszerű vonalvezetésű verziókban. A divattervezőnő nem csak a sztárok eleganciájáért, hanem a fenntartható, környezetvédő divatért is sokat tesz. Munkájában és magánéletében egyaránt továbbviszi állatvédő édesanyja, Linda McCartney elveit. Saját stílusában éppúgy a sokoldalú, többszöri felhasználhatóságra törekszik, és nem problémázik azon, ha egymás után több alkalommal, ugyanabban a ruhában látják.

 

Kiemelt képek: David M. Benett/Dave Benett, John Phillips/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés