A volt katari emír felesége, és a jelenlegi uralkodó édesanyja, Sheikha Mozah világszerte elismert stílusikon, emellett csodásan néz ki, dacol az öregedéssel, és a legbefolyásosabb nők között tartják számon.

hirdetés

Sheikha Mozah számos tiszteletbeli díjat tudhat a magáénak, hiszen nem csak a nőies stílusa, hanem humanitárius tevékenysége is figyelemre méltó. Bár kevesebbet hallunk róla, mint Katalin hercegnéről, ott a helye az uralkodói házak stílusikonjai között, pedig az öltözékét illetően, neki jóval több elvárásnak és követelménynek kell megfelelnie.

A lábait teljesen el kell fednie, csak bokáig, vagy földig érő ruhákat viselhet. Igaz, időnként nadrágban is mutatkozik, sőt, sok szempontból újítónak számít. Bár tiszteli a hagyományokat, és sohasem mutatkozik fedetlen frizurával, vagy dekoltált ruhában, a modern és haute couture divatot bravúrosan építi be megjelenésébe.

Az uralkodó édesanyja több diplomával rendelkezik, az egyetemeken szociológiai és politikai ismereteit bővítette, emellett folyamatosan részt vállal az ország tudományos és technológiai fejlődésének támogatásában.

Jótékonysági szerepe a gyermekek oktatásától kezdve sokféle területet felölel, többek között az UNESCO oktatási különmegbízottjaként is tevékenykedik. A Forbes magazin beválasztotta a világ száz legbefolyásosabb női közé, de a legstílusosabb hölgyek táborában is kétségkívül ott a helye.

Sheikha Mozah odáig van a luxusmárkákért, mégis egyedi a stílusa

A katari emír édesanyján cseppet sem látszik a kora, szinte hihetetlen, hogy 61 éves. Mindig elképesztően elegáns, kifinomult stílusában pedig olyan márkák kreációi kapnak helyet, mint a Chanel, a Dior, a Jean Louis Scherrer, a Valentino, vagy a Lacroix.

Nem egyszer előfordult, ha túl rövidnek bizonyult számára egy ruha, hogy a divatházak készítettek neki egy hosszú változatot.

Bár a fehér szín észbontóan mutat rajta, az élénk, domináns árnyalatokkal úgyszintén szeret kísérletezni.

Gyakran visel olyan ruhákat, melyek a kifutókról ismerősek lehetnek.

A kiegészítőket is ízlésesen válogatja össze, öltözékeinek minden apró részlete kifogástalan.

Kiemelt kép: Vatican Pool/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés