Az utóbbi években nem csak a dél-ázsiai divat- és ruhaművészet motívumai, hanem az indiai modellek is egyre inkább előtérbe kerültek. A 28 éves Pooja Mor ígéretes tehetség, akit egyszerűen imád a kamera. Karriertörténete szerencsére ma már nem egyedi eset.

hirdetés

Pooja Mor az egyetemi évei alatt több szépségversenyre is benevezett, hogy felfedezzék. Miután 2012-ben megnyerte a Clean & Clear Ahmedabad Times Fresh Face regionális döntőjét, Delhibe ment, hogy kipróbálja magát modellként. Tervéről még a szüleinek sem szólt, pedig 2013-ban ő képviselte Ahmedabad városát az Indiai Hercegnő szépségversenyen.

Végül nem ő nyert, de a sok próbálkozás meghozta eredményét, hiszen a Vogue India is felfigyelt a gyönyörű lányra. 2016-ban öt csodaszép, fiatal indiai nővel együtt került a Vogue India címlapjára, köztük Jannatul Ferdous Peyával, aki szintén szépségversenyek kapcsán került a divat látóterébe.

Ekkortájt a divatipar is sok változáson ment keresztül: míg korábban főként a kifutón tűntek fel indiai modellek, csakhamar a világmárkák is elkezdtek kapkodni utánuk, így bekerültek a kampány- és magazin-fotózások vérkeringésébe.

Pooja Mor csodaszép modell: ő a luxusmárkák új kedvence

Pooja Mor szépségéből üde természetesség árad, bájos mosolyát pedig imádja a kamera. Az a fajta nő, aki a puszta lényével is nyugalmat kelt és bizalmat ébreszt az emberben. Nem csoda, hogy olyan márkák csapnak le rá, mint a Givenchy, a Stella McCartney, az Elie Saab, a Prabal Gurung, a Dolce & Gabbana, a Louis Vuitton, a Roberto Cavalli, vagy az Alexander McQueen.

Magazinok közül a Vogue, a Numéro, és a Harper’s Bazaar is dolgozott már vele. Legutóbb a Costume magazinban jelent meg róla egy csodás fotósorozat, amely békés, idilli nyári hangulatot teremt. Janne Rugland képein egy csendes kis nyaralóövezet elevenedik meg.

 

Kiemelt képek: Marc Piasecki, Peter White/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Janne Rugland/Costume Magazine, Getty Images.

  • Megosztás: