Az Orsoy Darchi legújabb különleges darabjaiból korábban már kaptunk egy kis ízelítőt a Budapesten megtartott előzetes sajtóeseményen, június 30-án pedig egy nagyszabású divatshow keretein belül mutatkozott be Hajdúszoboszlón az Atmosphere kollekció.

hirdetés

A kivételes hangulatú és látványvilágú Dinner and Robes bemutató minden évben egy izgalmas, komplex művészi erejű tematika köré épül. A magyar márka 2021-ben alapozta meg azt a hagyományt, hogy összekötve az ízek, az illatok, a fények, a zenei ritmusok és a ruhák által nyújtott élményt, valamennyi érzéket rabul ejtő világot teremt a nyári divatbemutatójával, ami kiszakítja közönségét a mindennapi valóságból. Idén már negyedik alkalommal került megrendezésre az esemény, melynek témája a márka signature kollekciója, az Atmosphere köré épült.

Az este hangulatát megalapozó díszletek, az Orsoya Darchi ateliere-t övező ősfás liget, a fákat díszítő fények, a több méter hosszú, óriásfátyolként lebegő leheletfinom kelmék, valamint az ősi és modern ritmusokat mesterien ötvöző zene mind-mind abban segítette a vendégeket, hogy ráhangolódjanak a körülöttük kibontakozó élményekre és a kollekció hangulatára.

Kép: Orsoya Darchi.

 

A magyar márka hisz abban, hogy csakúgy, mint az érzékeink, a különböző művészeti és gasztronómiai ágazatok is kapcsolódhatnak egymáshoz, teljessé téve a befogadott élményt. Az est folyamán feltálalt, Sárközi Ákos által megalkotott ételkompozíciók íz- és színvilágukban egyaránt harmonizáltak az Atmosphere kollekció különleges látványvilágával és mondanivalójával.

Az Orsoya Darchi nagyszabású show-ja különleges kollekció köré épült

A divatshow két felvonásban vonultatta fel az Orsoya Darchi legújabb kreációit: első körben a márka klasszikus vonalának 2025-ös darabjai mutatkoztak be, majd az este csúcspontjaként az Atmosphere kollekció került terítékre. A klasszikus gyűjtemény 42 gyönyörűen megkomponált, haute couture ruhából, estélyi és esküvői fazonokból áll.

 

A csipkék, az értékes kelmék, a szabásvonalak, az aprólékosan kidolgozott részletek, valamint az egymással harmonizáló színek mind a márka markáns pozícióját erősítették a hazai luxusdivat világában.

Az Atmosphere bemutatásakor 13 futurisztikus összeállítást vonultattak fel a modellek Kerényi Virág erre az alkalomra készített fejdíszeivel és lábbelijeivel kiegészítve. A márka új kollekciója a múlt és a jelen, az ősi és a modern izgalmas kombinációjának narratívája mentén fogalmazódott meg.

 

A tervezőnő, Darcsi Orsolya új kollekcióját a természetes anyagok, a hagyományos alapok, a naturális és attraktív színek változatossága jellemzi. A szabásvonalak és a kivitelezés formanyelve high-tech vizualitással egy olyan világot teremt, amely a science fictionok atmoszféráját megidézve kalauzol el az emberiség talán nem is olyan távoli jövőjébe.

Kép: Orsoya Darchi.

 

Az Atmosphere kollekció bemutatója a luxus, a hagyomány, az innováció és egy új jövőkép felvázolásán keresztül mutatott rá világunk aktuális kérdéseit feszegető trendekre: ember és technológia kapcsolata, digitalizáció kontra hagyomány, a tradíció ereje és a mesterséges intelligencia teremtette új istenek nyugtalanító kavalkádja.

Képek: Jóbi Gergő/Orsoya Darchi.

 

A márka életében a negyedik bemutató nemcsak hazai porondon mérföldkő, hanem a nemzetközi színre lépés első lépcsője is: az esemény éjszakáján erősítették meg a hírt, hogy az Orsoya Darchi helyet kapott egy New York-i és párizsi luxus store-ban. Ezzel a márka megetette az első lépést a külföldi sikerek felé.

Kiemelt képek és cikkfotók: Orsoya Darchi.

Képgaléria képei: Orsoya Darchi.

Az esemény fotósai: Chován Eszter, Porczió Norbert, Bertli Zoli, Philip, Jóbi Gergő.

  • Megosztás:
hirdetés