A cipzár hasznos találmány, ám amilyen jó szolgálatot tesz, sokszor ugyanannyi bosszúságot is okoz, ha szétjön vagy beragad.

Szerencsére a legtöbb ilyen anomáliára létezik házi praktika, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, mielőtt lemondasz a ruhadarabról, táskáról, vagy éppen lecserélteted benne a cipzárt. A lenti videóból kiderül, hogy ha beragad a cipzár, a fogakat be kell színezni grafitceruzával: ez elősegíti a kocsi könnyebb siklását. Ha a ceruza nem elég, vazelinnel, olajspray-vel vagy szappannal is megpróbálhatod ugyanezt.

Ha a cipzár a rossz irányból nyílik szét, a grafitceruza ismét jó szolgálatot tehet: a hegyét többször végighúzva a fogakon megkönnyíthető a kocsi visszahúzása, illetve ellenőrizhető az is, nem hajlott-e be egy-egy fog. Ha igen, azokat egy fogó segítségével óvatosan hajlítsd vissza a helyükre, és ha szükséges, nyomd össze vele a kocsit is, nehogy túl laza legyen.

Ha letört a cipzár húzókája, azt egy gemkapoccsal helyettesítheted. A nadrág folyton lecsúszó cipzárába pedig fűzz egy kulcskarikát, amit akassz a gombra, így megakadályozod, hogy újra és újra kinyíljon.

  • Megosztás:
hirdetés