A korábbi pályázat nyerteseként, az olimpiai formaruhák megalkotását a NUBU vette kézbe. Fiatalosan vagány, stílusos darabokat alkottak a 2020-as évre tervezett, 2021-re áttolt tokiói olimpiára és paralimpiára. A kollekció különleges darabjait nem csak a magyar sportolók viselhetik, hiszen azokhoz hasonló kreációkra a lelkes szurkolók is szert tehetnek a márka üzleteiben.

hirdetés

Az eredetileg tavaly nyárra tervezett, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpia idei megszervezésében még mindig nagy a káosz, de reméljük, mindez nem árnyékolja be a mára tervezett megnyitót. A tokiói olimpia a korábbi hivatalos közlemény szerint július 23-án veszi kezdetét a megnyitó ünnepséggel, és augusztus 8-án ér véget. A paralimpiai játékok augusztus 11-én kezdődnek.

Ilyen menők is lehetnek az olimpiai formaruhák: a NUBU különleges darabokat tervezett

Igaz, már 2019-re elkészültek a NUBU által tervezett formaruhák a magyar csapat számára, jó újra feleleveníteni a járványhelyzet miatt sajnos kispadra került kollekciót. Garam Judit kreációi elképesztően modernek és fiatalosak lettek. A fő inspirációt a magyar zászló jelentette, amelynek a színei ecsetvonásszerűen jelennek meg az anyagfelületeken. Ez a színkombináció uralja a darabokat egy csipetnyi arannyal kiegészülve.

A NUBU kreációiban mindig jelen van a minimalizmus, ezt most is elcsíphetjük a formaruhákon. A darabok egyszerűek, kényelmesek és funkcionálisak. A divattervező olyan ruhadarabokat szeretett volna alkotni, amelyekben a sportolók jól érzik magukat. A letisztult szabásvonalak minden testalkaton jól működnek, Garam Judit erre is nagyon odafigyelt, mivel idén a paralimpikonok ugyanazokat a szetteket viselik.

A sporteseményt megrendező ország előtt szintén tiszteleg a tervező: a légies szabásvonalakkal, a kimonószerű kialakítással a japán hagyományokra, valamint a kultúra időtállóságára szerette volna felhívni a figyelmet. A tradicionális viseletre utaló jegyek még különlegesebbé teszik a sziluetteket. A sportosan elegáns fazonok könnyedén kombinálhatóak, így a résztvevők változatos formában viselhetik a gyűjtemény darabjait.

 

A kollekcióban megjelenik a NUBU-ra jellemző anyaghasználat, és a fenntarthatóság. Az újrahasznosítás a márka kiemelt szempontjai között szerepel.

A 2020-as tokiói olimpiára és paralimpiára kreált formaruhák igazán különlegesek, ám a NUBU tervezője az itthon maradt szurkolókra is gondolt, ezért egy különleges kapszulakollekcióval kedveskedett nekik. A sportrajongók hasonló színű és vonalvezetésű fazonkombinációkkal fejezhetik ki támogató szurkolásukat.

 

A koncepció hasonló, mint a formaruhák esetében: a magyar zászló ebben a gyűjteményben is fő motívumként jelenik meg. A minimalista vonalvezetéssel kialakított, sportosan elegáns kreációk tökéletesek a szurkoláshoz, ám a hétköznapokban ugyanúgy megállják a helyüket. A fiatalos, modern kollekció darabjai már megvásárolhatóak a NUBU webshopjában, illetve a márka üzleteiben.

Kiemelt kép: Földi Ádám / NUBU. 

Képgalériák képei: Földi Ádám, NUBU. 

  • Megosztás:
hirdetés