Naomi Campbell káprázatosan festett a Furiosa: A Mad Max Saga premierjén, amikor a 77. alkalommal megrendezett cannes-i filmfesztiválon a vörös szőnyegre lépett.

hirdetés

Naomi Campbell ugyanazt a fekete flitteres Chanel haute couture ruhát viselte Cannes-ban a vörös szőnyegen, amelyben 1996-ban már sétált a kifutón. A Karl Lagerfeld 1997-es őszi-téli kollekciójának részeként bemutatott darab gyöngyös pántokkal volt díszítve, a szoknyarész pedig, az idei tavaszi-nyári trendeknek megfelelően, lábait is láttatni engedte.

Kép: Gisela Schober/Getty Images.

Naomi Campbell átlátszó estélyit viselt Cannes-ban: nem először vette fel

A szupermodell azt az 1996-os gyöngypántos, fekete flitteres ruhát vette fel a premierre, amelyet 25 évesen már viselt a kifutón. Csupán néhány változtatást eszközöltek a fazon megjelenésén.

Eredetileg fekete alsószoknyával készült a különleges darab a kilencvenes években, de ettől a részlettől most eltekintettek, így a sávos tüllkialakítás deréktól lefelé nem sok teret hagyott a képzeletnek, kiemelve Naomi Campbell fantasztikus alakját. 28 évvel ezelőtt a modell haja kontyba volt fésülve, melyet egy fekete fejpánttal tettek egyedivé. Most a szupermodell hosszú haját kiengedve, göndören hagyta. Visszafogott kiegészítőkkel és glamúr sminkkel tette teljessé az összhatást.

Naomi Campbell időtálló megjelenését az a Law Roach álmodta meg az eseményre, aki „imázsépítészként” szerzett hírnevet magának azzal, hogy nagy divatházak archívumából válogat vintage couture ruhákat kliensei számára.

Roach nevéhez már kötődik korábbi emlékezetes cannes-i divatpillanat. 2022-ben Bella Hadidot öltöztette egy 1987-es Versace ruhába a filmfesztiválon.

A zseniális stylist Zendaya jelenlegi arculatának megteremtésével a divat egyik legtermékenyebb szereplőjévé vált. Legutóbb az idei Met-gála vörös szőnyegén láthattuk munkáját a színésznőn, akit két különböző lélegzetelállító ruhába is felöltöztetett.

A vintage darabok újrahasznosítása nemcsak fenntartható megoldás, hanem megfelelő divatszakértelemről is árulkodik, tiszteletadás egy márka méltatlanul elfeledett darabjai előtt.

Kiemelt kép: Michael Buckner/Variety/Getty Images.

Cikkfotó: Gisela Schober/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés