A szexszimbólum fogalma az 1950-es években született meg, és nemes egyszerűséggel azokat a nőket és férfiakat illeték a jelzővel, akikért az egész világ odavolt és rájuk akart hasonlítani. A csillogás és az elismerés ellenére azonban ennek a státusznak megvolt az árnyoldala is, hiszen sok színésznőt beskatulyáztak.

A múlt század örök szexszimbólumai

Sokan hiába voltak valóban tehetségesek, a komolyabb szerepek nem találták meg őket. A lényeg az volt, hogy a vásznon szépen mutassanak, és elég meggyőző legyen a dús keblek, a göndör fürtök és a kacér mosoly látványa. Jayne Mansfield például 163-as IQ-val rendelkezett, öt nyelven beszélt, de túlságosan csábító volt a komoly filmszerepekhez. Marilyn Monroe is hasonló cipőben járt, ő saját producercéget alapított, hogy maga válogathassa meg miben játszik.

Ugyanakkor voltak, akik megbékéltek a szerepükkel, Bettie Page például nem vonakodott az alig vagy épp semmit nem takaró, provokatív képektől. Akárhogy is, nők és férfiak egyaránt rajongtak értük, és a mai napig nem halványult el ez a státuszuk. Nézd meg a galériát a többi dögös szexszimbólumért is!

Kiemelt kép: Getty Images/John Springer Collection.

  • Megosztás:
hirdetés